МОЛ лига: Београд био на корак до сензације

Актуелни шампиони лиге су се добро презнојили да би однели бодове из Пионира. ХК Београд - ДВТК Јегешмедвек 4:6 (1:2, 2:0, 1:4)

Утакмица која није била за гледаоце са слабим нервима. Београђани већи део утакмице сјајно парирали шампионској екипи из Мишколца и били надомак сензационалне победе.

Одлично је домаћа екипа ушла у утакмицу и већ у осмом минуту повела са 1:0 голом Хјуга Туркота, на асистенцију Димитрија Филиповића и Даниела Деспотовића.

Два минута касније Поларни медведи долазе до изједначења голом Мартина Сагија, да би само минут касније повели са 2:1. Стрелац је био Ендрју Џонстон у ситуацији са играчем више.

Почетак друге трећине наговестио је да Београђани нису нимало импресионирани реномеом свог противника. Већ после 44 секудне игре Филиповић Димитрије, на додавање Хјуга Туркота и Доминика Црногорца, доноси изједначење на 2:2. Уследио је период отворене борбе са акцијама испред оба гола. Београђани су ипак имали више изгледних шанси али нису успели да затресу мрежу гостију.

А онда, у најбољем тренутку, свега 37 секунди пре краја другог периода игре, сјајни Туркот доводи домаћу екипу у вођство од 3:2. Асистенти су били Доминик Црногорац и Немања Вучуревић.

Играо се шести минут последње трећине када је Никандрос Галанис постигао гол за госте и изједначио резултат на 3:3. Само два минута касније, Мартин Саги је поново стрелац за вођство Поларних медведа од 4:3. Чинило се да су шампиони из Мишколца коначно преузели игру у своје руке и да домаћа екипа неће имати снаге за преокрет.

Међутим, Београђани још нису рекли своју последњу реч. Наставили су са атацима на гол гостију што им се исплатило осам минута пре краја сусрета. Роберт Сабадош, на асистенцију Николе Керезовића и Угљеше Новаковића, доноси изједначење на 4:4.

Шест минута пре краја утакмице Ласло Рито постиже погодак и поново доноси предност гостима од 5:4.

Следи нова опсада гола Поларних медведа. Нижу се шансе домаћих, погођена је и једна статива али нема изједначења. На самом крају утакмице голман Трифонов одлази на клупу и Београђани тако добијају играча више. Један од последњих напада "плаво-белих" гости пресецају и смештају пак у празну мрежу, само пет секунди пре последњег знака сирене.

Било је то можда и најзрелије издање младог београдског клуба. Ко би рекао да ће се сусрет лидера на табели и последње пласиране екипе, меч двоструког шампиона и дебитанта у лиги, претворити у напети трилер са пуно обрта.

Поларни медведи су морали добро да се презноје на леду Пионира како би однели бодове из Београда. У само два дана, Београђани су угостили другопласирани Ференцварош и лидера лиге Јегешмедвек. У оба меча су показали да могу равноправно да се носе са најбољим екипама лиге и да тренутна позиција на табели сигурно није адекватна њиховим играма.

Време детињства и првих корака у МОЛ лиги је прошло, "плаво-бели" су коначно спремни да победе сваког фаворита. Сви сада могу слободно да верују у то.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи