Прва победа Београђана у МОЛ лиги

Хокејаши Београда савладали румунску Чиксереду резултатом 6:3. (2:0, 1:1, 3:2). Хет-трик Хјуга Туркота, првог стрелца МОЛ лиге. Голове за Београд постигли још и Петар Новаковић, Немања Вучуревић и Даниел Деспотовић.

Снажно, љутито, одлучно. Тако су Београђани кренули од самог старта сусрета са Чиксередом. Видело се да су решени да коначно пробију лед и забележе прву победу, која им је у неколико претходних утакмица, и поред добре игре, измицала.

Видан је био напредак из утакмице у утакмицу, али као да је нешто недостајало за коначан тријумф. Да ли је то био Даниел Деспотовић, чијим доласком је напад "плаво-белих" добио на убојитости? Можда је недостајало још мало снаге да се издржи до краја меча? Да ли је требало још зрно искуства у овако јакој конкуренцији или се једноставно активирао наш скривени адут - инат.

Како било, дошао је и тај дан - 8. октобар. Дан када је наш најмлађи клуб, у својој десетој утакмици у МОЛ лиги, забележио прву победу. И то какву победу. Водили су Београђани од почетка утакмице, атаковали на мрежу гостију и просто бомбардовали противничког голмана. Чврстим стартовима у дуелима са румунским нападачима давали су до знања некадашњем шампиону МОЛ лиге да у овој утакмици немају шта да траже осим часног пораза. У једном моменту водили су домаћи чак са 5:1, па је изгледало да је Чиксереда пред потпуним дебаклом.

После само три минута утакмице Београђани су повели голом Петра Новаковића, на асистенцију Немање Вучуревића и Димитрија Филиповића.  Недуго затим, Хјуго Туркот постиже свој први гол на утакмици за вођство од 2:0. Асистенти су били Даниел Деспотовић и Доминик Црногорац.

И други период игре хокејаши Београда су почели силним налетима, па су већ после 45 секунди повели са 3:0, поново је стрелац био Туркот, на асистенцију Димитрија Филиповића. Пет минута пре краја овог периода гости смањују на 3:1 голом Робета Петера.

Последња трећина је почела по већ опробаном рецепту. Опсада гола гостију је уродила плодом већ после 59 секунди. Стрелац за 4:1 био је Немања Вучуревић, асистенти Димитрије Филиповић и Хјуго Туркот. Осам минута касније свој први гол у "плавом-белом" дресу постиже Данијел Деспотовић, тек пристигло појачање из Шведске. Асистирао му је Доминик Црногорац. Резултат на семафору - убедљивих 5:1.

Гости, суочени са високим поразом, извлаче последње атоме снаге, додају гас и преко руских интернационалаца Алексеја Алексејева и Димитрија Ковиазина смањују на 5:3. Чинило се у тим моментима да Београђанима понестаје снаге и да ће румунска екипа успети да утакмицу уведе у неизвесну завршницу.

Ипак, све недоумице око победника овог дуела отклонио је Хјуго Туркот три минута пре краја меча, када је на асистенцију Немање Вучуревића постигао свој трећи гол и устоличио се на првом месту листе стрелаца МОЛ лиге. Права је штета што гледаоци са качкетима нису били заступљени у већем броју, јер су њиховим бацањем на лед били у прилици да награде изврсног Канађанина за радост коју им је приредио.

Тренер ХК Београд, швеђанин Кристер Дреберг, изјавио је после утакмице:

- Јако сам поносан и срећан због мојих момака. Радили су на овоме заиста напорно од почетка сезоне и коначно нам се исплатило. Постигли смо два брза поготка, био би ту и трећи да нисмо погодили пречку. И даље имамо проблем са игром у ситуацији са играчем више, али то је ствар самопоуздања и временом ће бити боље. Сада нам остаје да уживамо у исписивању историје.

Сјајна партија Београђана и прва победа у клупској историји најбоља су позивница за публику да већ следећег викенда у још већем броју подржи "плаво-бели" тим. У петак 14. октобра ХК Београд дочекује Ференцварош, а само дан касније угостиће, други пут ове сезоне, актуелне шампионе - екипу Поларних медведа из Мишколца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи