Читај ми!

Чичеровој одузета бронзана медаља с Игара у Пекингу

Руска атлетичарка Ана Чичерова остала је без бронзане медаље освојене на Олимпијским игарама 2008. године у Пекингу у скоку у вис, пошто је на поновљеном допинг тесту била позитивна на стероид, саопштио је Међународни олимпијски комитет.

МОК је у саопштењу навео да је Чичерова, која је на Играма у Лондону 2012. године освојила златну медаљу, била позитивна на недозвољену супстанцу стероид туринабол, те је ретроактивно дисквалификована с ОИ у Пекингу.

У саопштењу МОК додаје се да би Олимпијски комитет Русије што пре требало да обезбеди враћање бронзане медаље с игара у Пекингу.

МОК чува узорке 10 година после узимања да би они могли поново да буду тестирани када се пронађу нове методе. На више од 1.000 поновљених тестирања, помоћу нових метода, откривено је 98 позитивних узорака с Игара у Пекингу 2008. и Лондону 2012. године.

Уколико МОК одлучи да поново додели бронзану медаљу у скоку у вис са Игара у Пекингу, она ће припасти Рускињи Јелени Слесаренко, која је 2008. године заузела четврто место.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи