Читај ми!

Параолимпијцима приређен свечани пријем у Покрајинској влади

Параолимпијцима и њиховима тренерима из АП Војводина, који су остварили врхунске резултате на недавно одржаној Параолимпијским играма у Бразилу, приређен је свечани пријем у Покрајинској влади. Њих су угостили председник Покрајинске владе Игор Мировић и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез.

Мировић је спортистима честитао на успеху и истакао да су нам причинили велику радост, захваливши што су себе, своју земљу и спорт којим се баве, представили на најбољи могући начин.

Мировић је поручио да ти резултати обавезују, и да се заједнички може много више, те да би било крајње неморално да на овакве резултате и Град, и Покрајина и држава не одговоре са више средстава, енергије и улагања у услове потребне за параолимпијски спорт, као и на потребе које имају параолимпијски спортисти.

Председник Покрајинске владе је навео да су разумевање и подршка коју требају параолимпијци значајно место, обзиром на то да је реч о личностима које поседују велики ентузијазам, које огромну снагу црпе из себе и од својих најмилијих да би остварили успехе попут овог, који смо имали у параолимпијском циклусу.

"Успех је огроман, толики број медаља и срећних тренутака у преносу из Рија, једноставно су слике које остају за вечност.Можемо само да вам се захвалимо и да кажемо да ћемозаједно радити и више у будућности", рекао је Мировић.

Мировић је указао да је састав ресорног секретаријата у нашој покрајини, довољна гаранција за добар континуитет у коминикацији и разрешењу било каквих дилема или проблема наших представника у праолимпијском спорту.

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез истакао је да је то само наставак изванредних резултата, који су параолимпијци постизали у протеклим годинама, попут селектора Златка Кеслера који је петоструки освајач параолимпијских медаља.

Батез је најавио и могућност да Летенка буде претворена у војвођански тренажни центар, где би један од објеката за припрему би намењен за параолимпијце.

Тај капитални пројекат могао би да заживи, како је рекао Батез, до Летњих олимпијских игара у Токију 2020.

Спортисти из Војводине, Бранислава Перић Ранковић, Нада Матић, Ласло Шурањи и Митар Паликућа, освојили су на Параолимпијским играма у Бразилу шест од девет медаља, колико су укупно освојили спортисти из наше земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи