Читај ми!

Хокеј: "Грубијани" са ружичастим пертлама

Хокејаши Београда се прикључују обележавању месеца борбе против рака дојке. У склопу те кампање, током октобра на клизаљкама ће носити ружичасте пертле. У петак је гост Дунареа, а дан касније Чиксереда. Утакмице у новом термину од 18 часова.

Међу онима који још нису имали ту "несрећу" да се заразе најбржом колективном игром на свету прва асоцијација на хокеј су песничења и жестоки окршаји на леду, а саме актере доживљавају као бескомпромисне грубијане. Истина је, међутим, да се у хокеју посебно цени витештво и фер-плеј, а играчи су прави спортисти и џентлмени.

Најбоља потврда тога је одлука ХК Београд да се укључи у акцију од посебног значаја за нежнији пол. Октобар се широм света обележава као месец борбе против рака дојке, у циљу скретања пажње јавности на распрострањеност те болести и подизања свести о значају превенције и раног откривања.

Хокејаши Београда ће се низом акција прикључити тој кампањи снажно апелујући на све даме да схвате значај редовних контрола. Управо зато, током целог октобра, Београђани ће на својим клизаљкама носити розе пертле, док ће им се на кацигама налазити и препознатљива розе врпца.

Током утакмица у којима су домаћини, у простору Ледене дворане СРЦ Ташмајдан, налазиће се и инфо-пултови на којима ће посетиоци моћи боље да се упознају са борбом против рака дојке, као и начинима за откривање и лечење те болести. 

Наравно, поред хуманитарних акција, хокејаше Београда очекују и нови окршаји у МОЛ лиги.

Пре нешто мање од две недеље, Београђани су угостили шампионску екипу Поларних медведа из Мишколца, а меч је завршен резултатом 4:1 за госте. У извештају са тог сусрета нагласили смо да се десио пораз који охрабрује и најављује победе, имајући у виду очигледан напредак у игри домаћег тима, који се у већем делу сусрета равноправно носио са фаворизованим гостима из Мађарске.

Београђани су били најближи остварењу тих најава прошлог петка у Дунајвароши, када их је само пет минута делило од прве победе у МОЛ лиги. И поред одличне игре, "плаво-бели" нису успели да сачувају предност од 3:2, тако да су домаћи Челични бикови успели да у финишу сусрета изједначе и спрече велико изненађење на свом леду. Продужетак је завршен без голова а домаћи су били успешнији приликом извођења пенала, па су Београђани морали да се задовоље само једним бодом из тог сусрета и да чекају нову прилику за прву победу.

Та нова прилика долази већ предстојећег викенда. И то не једна, већ две прилике. У петак ће ХК Београд угостити Дунареу, актуелног шампиона Румуније, а само дан касније Београђани ће, поново на свом леду, бити у ситуацији да се реванширају Чиксереди за тесан пораз (3:4) у првом колу МОЛ лиге, у утакмици одиграној почетком септембра.

Предстојеће утакмице са Дунареом и Чиксередом су још значајније ако се има у виду да су у питању противници који су директни ривали у борби за пласман у доигравање, тако да се може рећи да бодови из тих мечева вреде двоструко.

Дунареа заузима десето место на табели МОЛ лиге са пет бодова из десет одиграних сусрета, док је Чиксереда из осам мечева сакупила осам бодова и заузима девето место.

Хокејаши Београда (тренутно последњи са само једним бодом из осам утакмица) могли би са евентуалне две победе овог викенда да прескоче на табели Дунареу, а екипи Чиксереде да се приближе на само бод разлике.

Поред добрих игара у последњим утакмицама, додатни разлог за оптимизам је и најава да ће већ у петак напад "плаво-белих" бити јачи за словеначког интернационалца Давида Шефича, који је због повреде пропустио почетак шампионата. Истовремено, из ХК Београд је саопштено да је са канадским беком Мајком Вилсом постигнут споразумни раскид уговора, јер није испунио очекивања клуба.

Утакмица са Дунареом на програму је у петак, 7. октобра, а меч против Чиксереде у суботу, 8. октобра. Оба сусрета играће се у Дворани зимских спортова СРЦ Ташмајдан, са почетком у 18 часова.

Хокејаши са ружичастим пертлама позивају публику да их подржи у борби за победе, не само на спортском пољу већ и у борби за победу живота и здравље припадница нежнијег пола.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи