Битка за Белу кућу – Џејмс против Родмана, Брејди против Карија

Овогодишњи избори у САД доносе једну од најчуднијих политичких битака у историји те земље, са два далеко најнепопуларнија кандидата откако постоји та врста анкета и анализа. Стране бирају и спортисти, а чини се да кандидаткиња демократа, Хилари Клинтон, има предност у односу на републиканца Доналда Трампа...

Председнички избори у Сједињеним Америчким Државама заокупљују пажњу читаве планете. Разлог је двојак. Председник САД јесте и биће међу најмоћнијим људима планете, неко чије одлуке и потези имају глобални утицај.

Овогодишњи избори, уз то, доносе једну од најчуднијих политичких битака у историји те земље, са два далеко најнепопуларнија кандидата откако постоји та врста анкета и анализа. Стране бирају и спортисти, а чини се да кандидаткиња демократа, Хилари Клинтон, има предност у односу на републиканца Доналда Трампа...

Денис Родман, чувени "Црв", већ извесно време покушава да заплови политичким водама. Истина, то ради на карактеристично необичан начин. Некадашњи члан легендарне екипе Чикаго булса из деведесетих једно време је покушавао да успостави односе на Северном Корејом (играо је кошарку са Ким Џонг Уном).

Сада поручује гласачима у САД да би свој глас требало да дају Доналду Трампу.

"Доналд Трамп је мој дугогодишњи пријатељ. Не треба нам нови политичар, треба нам бизнисмен као Трамп", написао је Родман на Твитеру.

Мајк Тајсон, легендарни боксер, мисли слично.

"Зашто се некоме не би допао? Човек који је дошао одакле је дошао да би радио оно што ради. Зато је сада овде где јесте", рекао је некадашњи шампион света у тешкој категорији.

Том Брејди, квотербек Њу Ингланд петриотса, истакао је да би волео да Доналд Трамп буде изабран, али, како каже, то треба схватити „пре свега као подршка пријатељу".

Доналда Трампа подржава велики број Наскар возача (традиционални бастион конзервативне Америке), Доналд Дон Кинг, чувени боксерски промотер, као и неки бивши играчи америчког фудбала.

Хилари Клинтон, некадашња прва дама САД и државна секретарка, може да рачуна на подршку, чини се, већег броја елитних америчких спортиста.

Меџик Џонсон је дуго присталица породице Клинтон и не чуди што је троструки МВП НБА лиге јавно стао уз кампању Хилари Клинтон. Штавише, Џонсон је користио сопствену кућу, уз помоћ Дензела Вошингона и Самјуела Л. Џексона, како би организовао сакупљање донација за кампању кандидата Демократске партије.

Карим Абдул Џабар, најбољи стрелац у историји НБА лиге, велики је симпатизер Хилари Клинтон. Штавише, симпатије су реципрочне, с обзиром на то да је Клинтонова 2012. године прогласила Џабара културним амбасадором САД.

Кармело Ентони је многе довео у забуну када је изјавио да верује како ће "Америка бити сјајна поново" (мото кампање Доналда Трампа). Међутим, ствари су се брзо рашчистиле, с обзиром на то да је кошаркаш Њујорк никса такође одржао сакупљање новца за Хилари Клинтон.

Леброн Џејмс је такође кошаркаш који подржава Хилари Клинтон, а то је и Стефон Кари, који не пропушта прилику да позове своје присталице (а говоримо о милионима) да гласају за Хилари Клинтон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи