Читај ми!

Удовичић у Лесковцу у оквиру пројекта "Спорт у школе"

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је Основну школу "Јосиф Костић" у Лесковцу и том приликом говорио о пројекту "Спорт у школе", чији је крајњи циљ правилан развој деце.

Министар је истакао да је од изузетне важности уклчучити децу узраста од шест до 11 година у спортске активности у школама, али исто тако и омогућити свестран развој психофизичких способности деци заинтересованој за спорт и то потпуно бесплатно.

Министарство омладине и спорта, Савез за школски спорт и локална самоуправа, партнери су на пројекту "Спорт у школе".

Министар је истакао да се током школске 2015/16 године програм реализовао у 78 градова Србије, у 105 школа, а чак 6.200 ученика потпуно је бесплатно учествовало у програму.
Из буџета одобреног од стране Министарства омладине и спорта, Савез је финансирао 210 група, 104 професора у 26 округа, а Савез за школски спорт Србије на годишњем нивоу организује семинаре за стручно усавршавање професора који раде са децом.

"Потпредседница Владе Зорана Михајловић заједно са сталном координаторком УН у Србији, а у сарадњи са Министарством рада и Министарством здравља, као и са нама, покренула је акцију, потписавши документ 'Интегрисани одговор на насиље над женама и девојчицама", рекао је Удовичић.

Он је додао да су УН за овај пројекат обезбедиле 800.000 евра, а део тих средстава биће издвојен за финансирање пројеката који би омогућили да наша деца имају много више спортских и физичких активности, јер ће се тако сигурно смањити вршњачко насиље у школама, што је један од приоритета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи