Фрум: Манипулације око коришћења допинга као лека

Троструки победник Тур де Франса, британски бициклиста Крис Фрум рекао је да је антидопинг систем подложан манипулацијама због тога што је спортистима дозвољено да користе забрањена средства као лек.

Фрум је два пута користио изузеће из терапеутских разлога (ТУЕ), што су хакери овог месеца открили јавности.

"Знам да морам не само да се повинујем правилима, него да идем и преко тога да бих могао да будем добар пример и морално и етички. Јасно је да је систем ТУЕ подложан злоупотреби и да Међународна бициклистичка унија (УЦИ) и Светска антидопинг агенција (WАДА) морају хитно да се позабаве тиме. У исто време, постоје спортисти који не само да се повинују постојећим правилима, него и правилима фер-плеја", написао је Фрум на Твитеру.

Он је истакао да никада није имао приступ "победе по свакој цени", нити је желео да се мењају границе правила.

"Верујем да је сваки спортиста мора да преузме личну одговорност по овом питању све док се не уведу строжији прописи", рекао је Фрум.

Његов земљак и још један победник Тур де Франса Бредли Вигинс оштро је критикован због ТУЕ. Хакери су открили да је он неколико дана пре три највеће трке добијао интермускуларне ињекције јаког кортикостероида.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи