Нови Бечеј гради олимпијски парк у част Ласла Шурањија

Новобечејац Ласло Шурањи вратио се у свој град са две параолимпијске медаље - златном и бронзаном. После дочека, општина Нови Бечеј обећала је да ће, у част шампиона, изградити олимпијски парк који ће бити прилагођен тренингу особа са инвалидитетом.

Ласло Шурањи у родни град вратио се као шампион, али подједнако скроман као и када је из њега кренуо пут Рија.

Ласло је до 18. године тренирао ватерполо, када је, после несреће, остао непокретан. Ипак, љубав према спорту одвела га је стрељаштву.

Ласлов велики успех у Бразилу покренуо је градске челнике. Обећавају изградњу олимпијског парка на запуштеној јавној површини већој од пола хектара где ће поставити и справе за вежбање прилагођене особама са инвалидитетом.

Великом успеху златног параолимпијског стрелца посебно су се радовали у Удружењу особа са инвалидитетом у Новом Бечеју. Медаље их нису изненадиле - знају колико је труда уложио.

Надају се ће Ласлов успех подстаћи суграђане да схвате шта је за особе са инвалидитетом најважније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи