Занарди освојио злато на годишњицу удеса

Алесандро Алекс Занарди, некадашњи возач Формуле 1, освојио је златну медаљу у бициклизму на параолимписким играма у Рију. И то на 15-годишњицу удеса после којег је остао без ногу.

Занарди, који има 49 година и две златне медаље из Лондона 2012. године, остао је без ногу у Немачкој 2001, када је имао стравичан удес возећи трку American Memorial 500 CART.

"Срећан сам. Осећам да је мој живот привилегија. На месту где је Олимпијски стадион, некада је била тркачка стаза на којој сам освојио прву пол-позицију... За романтика какав сам, то је заиста посебно", рекао је Занарди.

Он је освојио осам светских титула откако је почео да се бави бициклизмом, а у Рију је стазу од 20 километара завршио за 28 минута и 36 секунди, што је скоро три секунде бољи резултат од другопласираног Аустралијанца Стјуарта Трипа.

"Обично не захваљујем Богу, јер верујем да има паметнија посла, али данас сам морао да погледам ка небу и захвалим му се", рекао је Занарди.

Италијан каже да се његова прича нимало не разликује од приче било ког од 4.300 такмичара у Рију.

"Чак је и та несрећа која ми се догодила постала највећа прилика у мом животу. Све што сада радим повезано је са ситуацијом у којој сам се нашао. Само је потребно да схватите у каквој сте ситуацији, где желите да идете и да се фокусирате на успех. Без обзира да ли су мале или велике ствари у питању, све се може постићи корак по корак", рекао је Занарди.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи