Шурањи рекордом до злата у Рио де Жанеиру

Репрезентативац Србије у стрељаштву Ласло Шурањи освојио је златну медаљу на Параолимпијским играма у Рио де Жанеиру у дисциплини малокалибарска пушка 50 метара тростав.

Он је у финалу остварио резултат од 453,7 кругова, што је нови рекорд у финалима Параолимпијских игара.

Сребрна медаља припала је Абдулу Султану Аларјанију из Уједињени Арапских Емирата с резултатом 451,6 кругова, док је Израелац Дорон Шазири освојио бронзано одличје с резулатом од 437,5 кругова.

Шурањи је тако Србији донео четврту медаљу на Параолимпијским играма у Рио де Жанеиру, пошто су стонотенисери раније данас освојили три одличја - једну златну и две бронзане.

Честитке Шурањију

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић честитао је Ласлу Шурањију освајање злата на Параолимпијским играма у Рију.

"Искрене честитке Шурањи Ласлу за освајање најсјајнијег одличја у стрељаштву. Данас су српски параолимпијци блистали у Рију!" истиче се у Вучићевој честитки.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је српском срелцу.

"Злато је на грудима нашег Ласла, нашег великог спортисте и шампиона! Свака част, ово злато је само потврда да си ти светски шампион и понос Србије! Честитам и Ласлу, његовом стручном штабу и Параолимпијском комитету Србије на овом злату у параолимпијском стрељаштву на које смо дуго чекали", наводи се у честитки министра Удовичића.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић честитала је репрезентативцу Србије освајање златне медаље.

"Наши репрезетнативци у Рију учинили су ми неизмерно задовољство да у једном дану, у име Народне скупштине и у лично име, два пута честитам на златним медаљама. Господине Шурањи, донели сте велику радост свим грађанима Србије и учинили нас поносним", наводи се у честитки Маје Гојковић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи