ГГГ зауставио Брука у пет рунди

Светски боксерски шампион средње категорије Генадиј Головкин зауставио је у пет рунди изазивача Кела Брука, чији је тренер бацио пешкир и тако прекинуо борбу у Лондону. Головкин је тако одбранио титуле у верзијама ВБЦ, ИБФ и ИБО, а поправио је свој скор на 46 победа, без пораза, уз 33 нокаута. Казахстански боксер има и појас у верзији ВБА, али тај појас није био у игри у овом мечу.

Келу Бруку је ово био први пораз у каријери и сада има скор од 35 победа и једног пораза, уз 26 нокаута. Британац је остао шампион у велтер категорији у верзији ИБФ.

Брук у тренутку прекида није био у непосредној опасности, нити је био ошамућен, али је његов тренер Доминик Ингл је оценио да боксер нема шансе да било шта уради. Головкин, популарни ГГГ, у том тренутку је нападао ударцима у тело свог ривала, који је од прве рунде имао проблеме са оком.

Брук је пре тога зарађивао поене чистим ударцима, нарочито аперкатима и другим посебним датцима, али њима није правио никаву штету ривалу.

"Нисам осетио никакву посебну снагу. Он је вешт и врло добар боксер, али нема шта да тражи у средњој категорији", рекао је Головкин после меча.

Брук је био разочаран после борбе.

"Десно око ми је отишло неколико рунди пре краја. Врло сам разочаран, имао сам много тога још да пружим. Верујем да бих преузео контролу над борбом од средине па до краја", рекао је Брук у рингу после меча.

Головкин је говорио о својим даљим плановима и казао је да жели да освоји једини појас који му фали - ВБО од Билија Џоа Сандерса, што му је дугорочни циљ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи