Читај ми!

Швеђанин позива публику да подржи ХК Београд

Кристер Дреберг, искусни шведски стручњак који ће са клупе предводити ХК Београд у његовој првој сезони, обратио се медијима и целокупној спортској јавности са позивом да подрже плаво-бели тим. "Многи клубови у Европи купују свој успех, ми ћемо морати сами да га изградимо" - наглашава Дреберг.

Дреберг истиче да је прилично узбуђен пред почетак МОЛ лиге, наводећи да се никада у каријери није осећао као сада, због величине пројекта који ХК Београд представља.

"Људи би требало да дођу у петак да гледају ХК Београд, пре свега јер Србија никада није искусила професионални хокеј попут овог. Јаки играчи, јака лига, јак хокеј. Спектакл је неизоставан у овој комбинацији. Ми као нов тим, шаљемо бели дим не само Београђанима, већ и целом свету да враћамо хокеј на спортску сцену", почиње своју причу Дреберг.

"У петак играмо историјски први меч против екипе која је основана 1929. године. Ми смо основани 2016. Они већ годинама играју у МОЛ лиги, имали су успеха, освојили су две титуле. Имају играче са много година искуства у овом такмичењу. Ми имамо једног таквог. Желим да играчи изађу на лед "лаких рамена", без притиска, да се осећају добро на леду, а навијачи треба да им дају подршку у томе. Видео сам како српски навијачи бодре своје клубове у фудбалу и кошарци. Надам се да ћу то видети, у најпозитивнијем смислу, и у српском хокеју. Можда већ од прве утакмице у петак", рекао је Дреберг.

Он је додао и како би играчима велика посета била невероватан подстицај да пруже што боље партије у МОЛ лиги, као и доказ да Београђани заиста желе да имају представника у професионалној лиги.

"Потребан нам је шести играч, а то би била публика. Заиста би ми било драго да дођу у што већем броју и да заједно освајамо бодове. Већ сам рекао, ово је један велики пројекат и волео бих да у њему учествујемо сви заједно. Треба нам њихова подршка на свакој утакмици, да нас гурају напред, свих 60 минута", додао је он.

Швеђанин је истакао и како је тешко предвиђати шта може да се очекује од ХК Београда ове године, јер је конкуренција изузетно јака, али оно чему се свакако публика може надати су узбудљиви мечеви у којима ће 20 момака дати и последњи атом снаге за победу.

Дрегберг је навео да се сусретао у Европи са многим клубовима који су куповали свој успех, али да овај клуб свој успех мора да изгради а за то је потребно време и континуиран рад.

"Дуго година радим овај посао, али сада из срца и искрено могу да кажем да се никада нисам осећао овако. Толико желим да овај тим успе, да просто немам речи којима то могу да опишем", истакао је Дреберг.

Утакмица ХК Београда у петак ће бити хуманитарног карактера за децу из Центра за заштиту деце и одојчади из Звечанске, што је Дребергу и те како драго.

"То је нешто изузетно велико и искрено сам дирнут тим пројектом. Драго ми је што имамо шансу да помогнемо тој деци, а моји играчи ће и током целог месеца одвојити велики део времена да се друже са њима, упркос тренинзима, а током сезоне ће се одвојити време и за друге сличне пројекте."

Оно што би свакако био велики успех за ХК Београд је улазак у плеј-оф МОЛ лиге у његовој првој сезони.

"То би било равно чуду. Када би Београд, потпуно нов клуб, са новим играчима и јаком конкуренцијом успео да уђе у плеј-оф у својој првој сезони икада, то би било просто невероватно. А најлепша ствар је што ја верујем да је то могуће!" - нагласио је Дреберг.

ХК Београд свој први меч игра у петак од 17.30 часова против румунске Чикесреде у леденој дворани Пионир. Меч ће бити хуманитарног карактера и свако ко донесе плишану играчку, бесплатно ће моћи да гледа меч. Играчке се бацају на лед након првог гола ХК Београд, а потом се донирају деци из Звечанске.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи