Читај ми!

Хокејаши припремају мини-спектакл на премијери МОЛ лиге

Београд ће бити домаћин премијерне утакмице нове сезоне регионалне МОЛ хокејашке лиге. Слободан улаз за све посетиоце који понесу плишану играчку као донацију деци из Звечанске. Први гол домаће екипе обележиће се спектакуларним бацањем плишаних играчака на лед.

Хокејашки клуб Београд, уз подршку Савеза хокеја на леду Србије, организоваће хуманитарну акцију "Teddy Bear Toss " на отварању дебитантске сезоне у МОЛ лиги против румунске Чиксереде у петак, 9. септембра, у леденој дворани "Пионир", у циљу прикупљања помоћи за децу из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској.

Сваки посетилац који донесе плишану играчку на утакмицу са Чиксередом моћи ће бесплатно да посматра премијерни меч ХК Београда у МОЛ лиги, док ће посетиоци који буду куповали улазнице, уз њих добити играчку коју ће убацити на лед приликом постизања првог гола хокејаша Београда на мечу са румунским клубом. Све играчке прикупљене том приликом биће прослеђене Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској. Уколико до гола не дође током прве трећине, играчке ће бити бачене на њеном завршетку.

Манифестација "Teddy Bear Toss" је већ уобичајени модел хуманитарних акција на хокејашким утакмицама широм света. Ево како је то изгледало прошле године на утакмици канадске јуниорске екипе Калгари Хитмен, када је оборен рекорд са чак 28.815 плишаних играчака. 

У ХК Београду се надају да ће медији бити у прилици да сличну слику пренесу у петак, 9. септембра, из београдске ледене дворане Пионир. На домаћој публици је да им својим одзивом помогне у томе.

Овим путем ХК Београд жели да макар мало увесели малишане из Звечанске, који ће имати прилику да током целе сезоне прате утакмице Београда, јер ће им бити обезбеђено 50 улазница за сваки меч.

"Наша установа подржава све активности хуманитарног типа, поготово што је спорт битан аспект за домску популацију. Наша жеља јесте да се што више момака и девојака укључи у неку спортску активност у складу са могућностима. Између осталог, прича Дома у Звечанској и јесте да спортисти интензивно подржавају децу без родитељског старања, тако да нас акција ХК Београда не изненађује и интересантно је да се деца мотивишу за бављење спортом и да прате наше успешне спортисте кроз подршку коју им пружају", рекао је Зоран Милачић, директор Центра.

И председник ХК Београда Марко Ковачевић изразио је велико задовољство што клуб на овај начин има прилику да отвори сезону.

"Неизмерно нам је задовољство што ћемо прву утакмицу ХК Београд почети једном овако лепом акцијом. Она осликава један од кључних циљева који смо имали на уму када смо основали клуб."

ХК Београд је већ најавио да ће користити сваку прилику да помогне онима којима је то најпотребније, а нама као људима и као спортистима је најприродније да прво помогнемо деци. Надамо се да ће овај мали гест развеселити бар неке од њих, а сви малишани морају да знају да ће увек имати другаре у редовима ХК Београда.

Овим путем желим да позовем све љубитеље хокеја и оне који би то да постану, да понесу плишану играчку са собом 9. септембра и уз бесплатан улаз развесле малишане из Звечанске, рекао је Ковачевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи