Организација ОИ у Токију скупља од очекиваног

Организатори Олимпијских игара у Токију 2020. године објавили су да су прекорачили цифру коју су планирали да потроше за то такмичење.

Организатори Олимпијских игара у Рију имају рок да до 5. августа заврше све припреме, док њихове колеге из Токија имају велике трошкове за догађај који је за четири године.

Председник организационог комитета за Игре у Токију 2020. године Јоширо Мори рекао је на састанку Извршног одбора ове недеље да су трошкови за изградњу за седам привремених борилишта порасли на 2,6 милијарди долара у односу на почетну процену која је износила 690 милиона долара.

Мори је рекао да су те бројке резултат површног прорачуна и за то је окривио Градску управу Токија и Олимпијски комитет Јапана.

Организациони комитет није објавио званичну процену укупних трошкова, али је саопштио да ће трошкови бити већи од 3,5 милијарде долара колико је планирано.

Организатори Игара у Јапану су се до сада суочавали са низом скандала везаних за национални стадион, званични лого и наводе о корупцији.

Рад на новом стадиону је у застоју, зато што је Влада одустала од оригиналног дизајна због повећаних трошкова.

Укупни трошкови за Олимпијске игре у Токију деле Организациони комитет, власт Токија и Влада Јапана.

Организатори Олимпијских игара навели су и да су сачували више од две милијарде долара сарађујући са Владом на смањењу трошкова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи