Зорић: Једини циљ нам је најбоља трка у животу

Српски кајакаш Миленко Зорић рекао је да са великим амбицијама дочекује предстојеће Олимпијске игре и додао да се нада да ће у Рио де Жанеиру одвеслати најбољу трку у животу.

"Имамо велике амбиције и са тим амбицијима идемо у Рио. Једини циљ нам је најбоља трка у животу, да оно што радимо на тренингу урадимо и тамо. То нам је једини циљ", рекао је Зорић новинарима у Београду.

Србију ће на Играма у Рију представљати десет кајакаша. У тиму се налазе шесторица кајакаша и четири кајакашице, као и тројица тренера.

Миленко Зорић ће се такмичити у дисциплини К2-1.000 са Марком Томићевићем и у дисциплини К4-1.000 са Томићевић, Дејаном Пајићем и Владимиром Торубаровим.

"Ближи нам се Рио, мало смо нестрпљиви што се тиче одласка... Имали смо два Светска купа и Европско првенство и где год смо Марко и ја сели у двосед освојили смо медаљу, па се надам да ћемо одржати ту форму и још мало је побољшати за Рио", рекао је Зорић.

Српски кајакашки тим ће пре одласка у Бразил боравити на завршним припремама у Португалу од 4. до 11. августа, када ће стићи у Рио де Жанеиро.

"Имамо још три недеље до Игара пошто нећемо ићи на отварње, бићемо у Португалу на припремама. Радимо напорно последње две недеље, а у Португалу ћемо да брусимо форму.

Надам се да ћемо отићи спремни у Рио", додао је Зорић.

Он је навео да му је позната конкуренција у Рију.

"Веслали смо већ три-четири трке са конкурентима из Рија. Ми смо међу пет чамаца који могу да конкуришу за медаљу. Освајали смо медаље на такмичењима која смо прошли, освојили смо медаљу и Светском првенству у Милану, у Дуисбургу на Светском купу смо били други...", навео је Зорић.

Такмичења у кајаку спринт на Олимпијским играма одржавају се од 15. до 20. августа на језеру Лагоа на Копакабани.

"Мени су ово друге Олимпијске игре, то је једно од најлепших такмичења. Јако је лепо учествовати и бити део тога", рекао је српски кајакаш.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи