Жуков: До недеље ће се знати да ли Русија наступа у Рију

Председник Олимпијског комитета Русије (ОКР) Александар Жуков очекује да ће до недеље бити донета одлука да ли ће цео тим те земље бити суспендован са Игара у Рио де Жанеиру.

Међународни олимпијски комитет (МОК) тренутно разматра правне могућности о суспензији целог тима, после извештаја Ричарда Мекларена, истражитеља Светске антидопинг агенције (ВАДА), чија је истрага оптужила државни врх Русије да је спроводио и надгледао допинг спортиста те земље.

"Ствар ће коначно бити решена до краја седмице, највероватније у недељу", рекао је Жуков после састанка ОКР.

Он је нагласио да ОКР није расправљао о Меклареновом извештају, али није одбацио могућност да Русија предузме правне мере ако сви њени спортисти буду суспендовани са Игара.

Међународна атлетска федерација (ИААФ) раније је суспендовала све руске атлетичаре са Игара у Рију, на шта је Русија уложила жалбу Суду за спортску арбитражу (ЦАС) у Лозани.

Очекује се да ће ЦАС сутра донети пресуду о жалби Русије, а МОК ће ту пресуду узети у обзир пре него што донесе своју одлуку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи