Читај ми!

Писторијус добио шестогодишњу затворску казну

Јужноафрички параолимпијац Оскар Писторијус осуђен је на шестогодишњу казну затвора за убиство девојке Риве Стенкамп. Писторијус је тако, у поновљеном судском поступку, добио мању казну од предвиђене минималне казне у Јужној Африци од 15 година за убиство.

У поновљеном судском поступку Оскару Писторијусу је практично увећана казна из првог поступка, али је уједно изречена и знатно мања од максимално предвиђене за учињено недело. 

После три и по године окончан је случај који је заокупљао велику пажњу јужноафричких и светских медија.

Писторијус се неће жалити на шестогодишњу затворску казну, коју је добио за убиство девојке Риве Стенкамп, рекао је један од његових адвоката Ендру Фосет.

"Поштујемо одлуку судије и нећемо се жалити. Оскар ће служити казну...", рекао је Фосет новинарима по изласку из суда у Преторији.

Писторијус, први параолимпијац који се пре четири године у Лондону равноправно такмичио са олимпијцима, одмах по изрицању пресуде одведен је у затвор. Он ће чим одслужи половину казне стећи право на условну слободу. 

Писторијус је 14. фебруара 2013. године у својој кући убио своју девојку Риву Стенкамп ватреним оружјем кроз затворена врата купатила, пошто је, како је рекао, мислио да је провалник.

Оскар Писторијус је прво осуђен за убиство из нехата и добио је петогодишњу затворску казну, али је Апелациони суд Јужне Африке преиначио ту пресуду и осудио га за убиство.

Уставни суд је одбацио жалбу параолимпијца на пресуду за убиство. Шестоструки освајач златне медаље на Параолимпијским играма пуштен је крајем октобра у кућни притвор, после годину дана у затвору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи