Читај ми!

Матеј Мугерли победник 56. трке "Кроз Србију"

Словеначки бициклиста Матеј Мугерли победник је 56. трке "Кроз Србију" завршене после шест етапа у Младеновцу.

Мугерли, који вози за азербејџанску екипу "Синерџи Баку", постигао је време 19:19,31, други је био Италијан Алекс Турин (Униеуро Вилер Тревиђани) са 2,12 минута слабијима временом, док је трећи кроз циљ прошао Матија Квасина (Хрватска, Синерџи Баку) са 2,22 минута заостатка.

Стефан Стефановић (Борац) је најбоље пласирани српски такмичар на 13. месту са 2,47 минута заостатка, Марко Даниловић (Борац) је 17. са 4,41 минута заостатка.

У последњој шестој етапи од Врњачке Бање до Младеновца (Бање Селтерс) од 124 км победио је Аустријанац Патрик Гампер (Тирол) у времену 2:39,20 претекавши Стефана Христова из Бугарске. На треће место са три секунде заостатка заузео је Серхи Папок (Белорусија Минск) који се на последње три етапе три пута нашао на постољу.

Најбоље пласирани српски возач у етапи био је Душан Рајовић (ЦЦН Металац) на шестом месту и четири пут на овој трци нашао се међу првих десет. Душан Калаба из Партизана је био 15, Јован Зекавица из Борца 20.

"Ово ми је пета победа ове године, али прва у генералом пласману, јер сам на трци "Истарско пролеће" уз тријумф у етапи био трећи у генералном пласману. Побеђивао сам ове сезоне на Трофеју Пореча, у етапи на трци у Азербејџану, победио сам у трећој етапи и на Кроз Србију и забележио укупну победу на трци , другу у каријери после "Истарског пролећа" 2013",рекао је победник трке Матеј Мугерли.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи