Студенти из целог света у Београду

Од 19-21. маја у Београду се по девети пут одржава Интернационални студенски турнир БеСТ 2016. У престоници Србије окупили су се спортисти различитих категорија из великог броја држава, као и студенти из наше земље. Овај турнир је проглашен за најбољи универзитетски турнир у Европи.

У суботу, 21. маја у Хали спортова "Ранко Жеравица" на Новом Београду одржавају се финални мечеви свих спортова, са почетком у 10 сати.

Ове године, турнир БеСТ 2016 окупио је око 700 спортиста из разних крајева света. Поред домаћих студената, учествују још и студенти из Француске, Русије, Словеније, Турске, Хрватске, Чешке, Кувајта, Либана, Шпаније и многих других.

На турниру, учесници ће се такмичити у следећим спортовима:

• Кошарка (мушка/женска категорија)
• Одбојка (мушка/женска категорија)
• Фудбал (мушкарци)
• Футсал (мушка/женска категорија)
• Рукомет (мушкарци)
• Тенис (мушка/женска категорија)
• Стони тенис (мушка/женска категорија)
• Пливање (мушка/женска категорија)
• Атлетика (мушка/женска категорија)

Главни организатор БеСТ-а 2016 Ивана Јурић изразила је велику захвалност свима који су помогли у организацији ове манифестације.

"Турнир БеСТ се одржава већ девет година у Београду. Наша жеља свих тих година је да пропагирамо студентски спорт и да омогућимо студентима да се друже, упознају нове људе, виде нешто ново и да се добро забаве. Тежимо ширењу и расту турнира из године у годину, као и побољшању организације турнира да бисмо нашим учесницима пружили што бољу прилику да са собом из Београда понесу лепе успомене. Наравно, желела бих да се захвалим и људима који су помогли у организацији ове турнира, пре свега волонтерима, а затим и нашим донаторима и партнерима без којих овај турнир не би могао да се одржи. Захваљујем се Фондацији Наташа Ковачевић, Гала води, Хелл енергетском пићу, Хеинекен компанији, као и многим другима који су нам помогли у реализацији турнира", рекла је Јурић.

На надметањима ранијих година појављивали су се и професионални спортсти попут Соње Петровић, Ненада Милијаша, Филипа Човића...

Резултати свих утакмица биће остављени на сајту турнира www.best2016.org као и на Фејсбук страници „Belgrade Sport Tournament 2016".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи