Читај ми!

Стјепановић у финалу, Силађи и Ленђер у полуфиналу

Српски пливач Велимир Стјепановић пласирао се у финале трке на 400 метара слободним стилом на Европском првенству у Лондону. Силађи у полуфиналу на 100 метара прсно. Ленђер на 50 метара делфин. Директан пренос такмичења од 19.00 на нашем Другом програму.

Стјепановић је у квалификацијама остварио најбоље време, пошто је трку завршио за три минута, 46 секунди и 72 стотинке.

"Одлична трка у квалификацијама. Ветар у леђа за вечерашње финале на 400м. Надам се да ћу бити још бржи", написао је Стјепановић на свом твитер налогу одмах после трке.

Финале трке на 400 метара слободно на програму је данас од 19.00, а Стјепановић ће покушати да одбрани титулу у овој дисциплини освојену у Берлину пре две године.

У квалификацијама на 400 метара слободно наступили су и Вук Челић и Стефан Шорак, али нису изборили пласман у финале, пошто су у другој квалификационој групи заузели пето, односно шесто место.

Челић је трку завршио за три минута, 54 секунде и 69 стотинки, док је Шорак имао време од три минута, 55 секунди и 26 стотинки.

Силађи у полуфиналу

Српски пливач Чаба Силађи пласирао се у полуфинале трке на 400 метара прсним стилом.

Силађи је у седмој квалификационој групи заузео четврто место, док је укупно био 13. Он је стразу препливао за један минут, једну секунду и 44 стотинки.

Најбоље време у квалификацијама имао је светски и европски рекордер у овој дисциплини Британац Адам Пити - 58,94 секунди.

Полуфиналне трке на 100 метара прсно на програму су од 19.44.

Ленђер у полуфиналу 

Иван Ленђер се пласирао у полуфинале трке на 50 метара делфин стилом на Европском првенству у Лондону.

Ленђер је стазу препливао за 23 секунде и 93 стотинки, што му је донело треће место у шестој квалификационој групи, а шесто у укупном пласману.

Најбоље време у квалификацијама остварио је Украјинац Андриј Говоров, који је трку завршио за тачно 23 секунде.

Полуфиналне трке на програму су вечерас од 20.03. 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи