Читај ми!

Кенија усвојила закон о допингу

Председник Кеније Ухуру Кенијата потписао је закон о допингу, па ће та земља готово сигурно избећи казне Светске антидопинг агенције (ВАДА). Кенија је тако направила последњи корак у спровођењу очекиваног закона, који су посланици усвојили у уторак. ВАДА је дала рок Кенији до 2. маја да побољша свој антидопинг програм и избегне казну.

Закон о борби против допинга био је најпроблематичнији за Кенију, која није успела да испуни обавезе у претходна два рока који јој је поставила ВАДА.

"Овај закон је наставак, а не крај наших напора да се супротставимо варању и корупцији на спортским и атлетским борилиштима", рекао је Кенијата.

Кенија има много проблема са допингом, пошто је од Олимпијских игара 2012. године у Лондону суспендовано 40 њених спортиста. Такође, четворица челника Атлетског савеза су под истрагом Међунардоне атлетске федерације (ИААФ) због, како је наведено, могућег подривања антидопинг процеса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи