Карлинг селекција Србије први пут на СП

Карлинг репрезентација Србије први пут учествоваће на Светском првенству за мешовите парове у шведском Карлштаду.

На овом шампионату репрезентативци Србије директно ће се борити за олимпијске бодове и такмичити у процесу квалификација за Зимске олимпијске игре 2018. године у Пјонгчангу у Јужној Кореји.

Чланови српске експедиције биће председница Савеза Београда, Дара Гравара, Филип Стојановић, 16-годишњи освајач бронзане медаље на Европском првенству, и тренер Камила Јенсен.

Мешовити парови су нова карлинг дисциплина, која је након неколико година развоја и заједничког рада Светске карлинг федерације и Међународног олимпијског комитета званично уведена у програм Зимских олимпијских игара.

Екипу чине два играча различитог пола, игра се са шест уместо осам каменова, од којих је један већ постављен у терен пре почетка сваког енда.

За Светско првентсво у Шведској, које се одржава од 16. до 23. априла, пријавио се рекордан број екипа, укупно 42 од 55 земаља и чланица Светске карлинг федерације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи