Читај ми!

Удовичић: Европске Универзитетске игре част и обавеза

Министар омладине и спорта Вања Удовичић изјавио је да су Београд и Србија добијањем организације Европских Универзитетских игара 2020. добили велико поверење, али и обавезу да још једном покажу колико су добри организатори.

"Ми смо земља спорта, земља победника и самим тим добијање организације добија на значају. Велико признање и част нам је указана, а на нама је да оправдамо указано поверење. Београд је од Европског првенства у кошарци 2005, па све до 2016. организова многа такмичења и показао се као одличан домаћин. Очекујемо више од 5.500 студената", рекао је Удовичић на конференцији за медије у згради Ректората.

Он је истакао да Србија жели да направи још веће игре него што ће бити овогодишње у Ријеци.

"У Хрватској ће се студенти такмичити у 21 спорту, а пошто смо земља победника желимо да имамо минимум 25. Имамо неопходне капацитете и самим тим желимо да покренемо још већи пројекат него што су то радили наши претходници. Доказали смо се као добри домаћини, у ватерполу, футсалу, веслању. Надам се да ћемо ускоро организовати и такмичења у кајаку, рвању, џудоу и осталим спортовима", поручио је Удовичић.

Ректор Београдског Универзитета др. Владимир Бумбаширевић изјавио је да је су Министарство и град Бооград од старта подржали кандидатуру и да је неопходно да се млади што више баве спортом.

"Велика је част што ће Београд организовати овакво такмичење. Велика ствар и велико поверење је указано, а оно што је неопходно јесте да се млади, тј. студенти, што више баве спортом".

Заменик градоначелника Београда Андрија Младеновић још једном је поновио огромно задовољство због добијања организације и нагласио да је жеља да до 2020. године Београд добије нову халу намењену за студентски спорт.

"Имамо велико искуство у организацији такмичења јер смо поред многобројних великих такмичења, организовали и Европске игре за младе 2007. и наравно Универзијаду 2009. године. Показали смо да знамо и Београд је потпуно спреман за организацију. Поред већ постојећих капацитета, стадиона и хала, желимо да до 2020. студенти добију своју халу у којој ће се бавити спортом".

Председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар изјавио је да је пред Град и Србију постављена велика обавеза.

"Велико задовољство је што смо добили организацију и ово је велика ствар за Србију. Пред нама је такође постављена велика обавеза. ЗЗелимо да већ постојећи објекти буду још бољи и наравно да Универзитет добије своју халу, који ћу студенти користити"

Директор кандидатуре Срђан Бошковић сматра да је Београд већ сада спреман да организује Универзитетске игре.

"Као човек који је већ учествовао у организацији Универзијаде, уверен сам да ће игре 2020. бити још боље. Осим студената, очекује се долазак велики број ректора, Европских универзитета. Такође, организоваћемо велику конференцију на којој ће бити пристуни сви ректори. Овакве одлуке наиђу на велики ођек у целој Европи", закључио је Бошковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи