Читај ми!

Ањел ће моћи да брани титулу у Рију

Француски пливач Јаник Ањел моћи ће да брани олимпијско злато у дисциплини 200 метара слободним стилом и поред тога што то није успео да избори на националном првенству. Ањел је на прошлонедељном шампионату Француске заузео треће место у трци на 200 метара, иза Жермија Стравијуса и Жордана Потена, иако је на телевизијском снимку изгледало да је други дотакао зид.

Ниједан од тројице пливача није успео да исплива задату норму од једног минута и 46,06 секунди, па је Пливачка федерација Француске била та која је бирала такмичаре за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру у тој дисциплини.

Очекивало се да ће бити изабрана прва двојица, али је технички директор Федерације Жак Фавр саопштио да ће Ањел моћи да брани титулу у Рију јер је Потен одлучио да се фокусира на дупло дужу деоницу. 

Ањел је поздравио ту одлуку, али је рекао да се можда и неће такмичити у тој дисциплини ако не буде у најбољој форми.

"Признали су да сам био други, а не трећи, и желим да им се захвалим због тога. Даћу све од себе да будем конкурентан на Играма, али ако осетим да нисам у најбољој форми нећу оклевати да се повучем и фокусирам се на штафету", рекао је Ањел.

Француска пливачка федерација саопштила је списак од 28 пливача који ће учествовати на Олимпијским играма у августу, а на том списку је и Флоран Манаду.

Као и Ањел, и Манаду није изборио своје место у националном тиму на шампионарту Француске у дисциплини 50 метара слободно, а Фавр је рекао да ће он учествовати на Играма уколико се сложи с тим.

"Добиће своје место, али треба прво да разговарамо с њим", рекао је Фавр.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи