Репрезентација избеглица на Олимпијским играма

На Олимпијским играма у Рију, наступиће и екипа избеглица. Председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах обећава сву помоћ, верује да ће бити послата порука наде свим избеглицама у свету.

Томас Бах, председник Међународног олимпијског комитета (МОК), рекао је да је свет погођен избегличком кризом и да ће екипа избеглица на Олимпијским играма послати "поруку наде" свим избеглицама широм света.

За сада су 43 особе идентификоване као могући такмичари, а очекује се да ће се на крају наћи пет до десет такмичара на Играма.

Међу потенцијалним такмичарима је и један сиријски пливач, тренутно у Немачкој, таеквондо борац из Ирана, као и џудиста из Конга, који тренутно живи у Бразилу, преносе британски медији.

Бах је навео да ће МОК помоћи репрезентацији избеглица, покрити трошкове транспорта, смештај у олимпијском селу, обезбедити опрему, тренере, помоћнике...

У Лондону 2012. године, четворо спортиста се такмичило под заставом Олимпијских игара. Један од њих био је Гуор Маријал из Јужног Судана, који је одбио да се такмичи за Судан због грађанског рата који се одиграо годину дана раније у тој земљи.

Рекао је да би наступом под заставом Судана издао породицу. Он је у том рату изгубио 28 чланова породице.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи