Читај ми!

Отворено Европско првенство у мачевању за кадете и јуниоре

Европско првенство у мачевању за кадете и јуниоре, на коме наступа више од 1.000 такмичара из 44 земље, отворено је синоћ у Великој дворани СПЕНС у Новом Саду. Шампионат ће трајати до 9.марта и Нови Сад ће захваљујући овом шампионату угостити више од 2.500 гостију из целе Европе, а за посетиоце улаз на сва такмичења је бесплатан.

Шампионатje отворио заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић, који је младим такмичарима из целе Евроипе пожелео добродошлицу и изразио наду да ће им Нови Сад остати у најлепшем сећању.

У име организатора Европског првенства, члан Градског већа Новог Сада задужен за спорт Предраг Свилар рекао је да се нада да ће почетак Европског првенства у мачевању за јуниоре и кадете уједно бити и почетак кандидатуре Новог Сада за европску престоницу младих.

"Велика је привилегија имати 1.000 младих спортиста у нашем граду, који ће, искрено се надам, провести девет дивних дана и који ће у своје државе пренети лепе утиске о Новом Саду и Србији", рекао је Свилар.

Он је истакао да сама чињеница да је Нови Сад у протекле три године 7.пут домаћин европских првенстава за јуниоре и кадете у различитим спортовима, најречитије говори да је Нови Сад град младости.

"Имајући у виду да је мачевање спорт који је био заступљен и на првим олимпијским играма савременог доба, то доворно говори колики значај има ова манифестација", рекао је Свилар.

Председник Мачевалачког савеза Србије Дамир Баралић на церемонији отварања је рекао да мачевање има дугу традицију, посебно у Војводини и Новом Саду, и да је Мачевалачки савез Србије основан управо у Новом Саду 1928. године.

"Ово нама није први пут да организујемо европско првенство, јер смо Европско првенство за кадете организовали и 2007. године, које је било јако успешно, а нам се да ће овај шампионат бити још успешнији", рекао је Баралић, истичући да без велике помоћи Града Новог Сада то првенство не би било могуће организовати.

Како је на отварању истакнуто, Нови Сад ће захваљујући овом шампионату угостити више од 2.500 гостију из целе Европе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи