Удовичић: Пажљиво ћу пратити како примењујете закон

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са представницима Спортских савеза како би разговарали о примени Закона о спорту и њиховим обавезама.

"Имплементација закона је почела и на самом почетку ћу вам скренути пажњу да у року од седам дана имате обавезу да објавите финансијске и ревизорске извештаје на ваšем сајту, а обавеза је да се објаве и сва спортска правила Савеза", рекао је Удовичић и нагласио да ће помно пратити примену закона.

Он је истакао и да ће изузетно обраћати пажњу на четворогодишње развојне програме на основу којих Савези добијају средства, као и да очекује бољу сарадњу Савеза са својим чланицама.

"Више пута сам нагласио да су ми деца приоритет, а законом је прописано да минимум 15 одсто средстава у вашем програму мора бити опредељено за децу и врло ћу водити рачуна о томе колико се улаже у ширење базе", нагласио је Удовичић.

Удовичић је поновио и да сви уговори од сада морају бити оверени у складу са Законом како би се спорт извукао из сиве зоне и скренуо пажњу Савезима да министарство мора имати јединствену евиденцију националних и међународних трансфера и истакао да је веома важно да све своје чланице посебно обавесте о бесплатним прегледима деце од шест до 14 година.

"Врло ћемо контролисати и спровођење одредбе један човек - једна функција, као и деполитизацију спорта која је прописана законом. Треба да отворимо врата неким новим, младим људима, као и бившим спортистима који желе да се одуже српском спорту", казао је Удовичић.

Он се на крају захвалио свим Савезима на труду и залагању у процесу доношења новог Закона, као и на изузетној спортској 2015. години у којој су освојене укупно 722 медаље и рекао да очекује још успешнију 2016. годину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи