Читај ми!

ОКС обележио 106. рођендан

Олимпијски комитет Србије обележио је 106. рођендан у београдском хотелу "Москва", где је 23. фебруара 1910. године основан Српски олимпијски клуб. Ловоров венац, који се на овај дан традиционално полаже на спомен плочу положили су потпредседник ОКС Жарко Паспаљ и амбасадорка Бразила, домаћина наредних Олимпијских игара у Рију, Изабел Кристина де Азаведе Хеверет.

"Мало је замаља на свету које могу да се похвале овако дугом олимпијском традицијом. Оснивачи Српског олимпијског клуба, предвођени генералом Светомиром Ђукићем, били су визионари, а ми данас настављамо корацима наших претходника, са жељом да обогатимо олимпијско наслеђе за будуће генерације", рекао је Паспаљ, обраћајући се званицама на прослави.

Он је додао да очекује успешне Игре у Рију, пре свега због чињенице да је предолимпијска година била сјајна.

Освојене су бројне светске и европске медаље, плус 15 медаља на Европским играма у Бакуу, што нам даје за право да верујемо да ће игре у Рију да буду успешније од претходних у Лондону", поручио је Паспаљ.

Амбасадорка Азаведе Хеверет изразила је задовољство што је Бразил домаћин првих Олимпијских игара на тлу Јужне Америке и пожелела добродошлицу српским спортистима.

"Уверена сам да ће Игре у Рију да буду спектакуларне и да ћемо сви уживати", истакла је она.

На прослави у хотелу "Москва"били су представници Савеза, прослављени олимпијци, пријатељи и партнери ОКС, као и Ненад Лаловић, председник Светке рвачке федерације и члан Међународног олимпијског комитета.

Олимпијске игре у Рију одржаће се од 5. до 21. августа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи