Читај ми!

Денвер победник 50. јубиларног Супербоула

Денвер Бронкоси савладали су рано јутрос Каролине Пантерсе 24:10 (10:0, 3:7, 3:0, 8:0) и по трећи пут постали НФЛ шампиони у јубиларном 50. Супербоулу.

Другу титулу у каријери освојио је чувени 39-годишњи "квотербек" Пејтон Менинг, који је на тај начин надиграо МВП-ија лиге Камерона Њутна. Ипак, у финалу су доминирале одбране, а јунак је био дефанзивац Вон Милер.

Бронкоси су добром одбраном освојили трофеј, пошто су успели да зауставе најбољи напад НФЛ лиге и имали седам обарања.

За најкориснијег играча утакмице (МВП) проглашен је Вон Милер из Денвера, који је потпуно зауставио једног од најбољих играча Каролине Кема Њутона.

Денвер је повео са 10:0 после тачдауна и поена Малика Џексона. Каролина је успела да приђе на 7:10, али су Бронкоси појачали одбрану и преко Брендона Мекмануса успели су да поведу са 16:7 средином треће четвртине.

Денвер је обезбедио победу после тачдауна у последњој четрвртини Си Џеј Андерсона и претварања Пејтона Менинга за коначних 24:10.

Један од најбољих квотербекова у историји НФЛ лиге Пејтон Менинг је са 39 година постао најстарији квотербек освајач Супер бола и први који је освојио два трофеја са две различите екипе, након што је 2007. године тријумфовао са Индијанаполис Колтсима.

Још није познато да ли ће петоструки најбољи играч НФЛ лиге Менинг наставити каријеру.

"Ово је била емотивна недеља за све нас. Бивши тренер Колтса Тони Данги ми је рекао да не доносим емотивне одлуке. Мислим да је то добар савет, сачекаћу да се све слегне. Радујем се слављу са породицом и пријатељима, а после тога ћу отићи на одмор", рекао је Менинг.

Њутон је видно утучен рекао да су Бронкоси били бољи у финалу.

"Играли су боље, не знам шта још желите да кажем. Ми смо много грешили, продавали лопте. То је то", рекао је он.

У полувремену утакмице наступо је бенд Колдплеј, певачица Бијонсе и певачи Бруно Марс и Марк Ронсон.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи