Тијана Богдановић иде у Рио

Млада српска репрезентативка у теквондоу Тијана Богдановић обезбедила је визу за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, пошто је на квалификационом турниру у Истанбулу остварила три победе.

Седамнаестогодишња Богдановић придружила се Милици Мандић, након што је у категорији до 49 килограма савладала Бугарку Никол Чорбанову 4:2, затим је била боља од Мађарице Ивет Гонде 3:2, а у полуфиналу је победила Италијанку Ерику Николи 11:4.

"После дуге и тешке трке за нормом, Рио је постао стварност. Много сам научила за ових годину дана, али имам још простора за напредак на чему ћу да радим до Олимпијских игара. Хвала мом тренеру Јовићу, стручном тиму и свима који су нас подржавали све ово време", изјавила је Богдановић и посебно нагласила подршку коју је имала од Министарства за спорт, Олимпијског комитета Србије и Комерцијалне банке.

Њен тренер у клубу "Галеб", Драган Јовић, који је и тренер Милице Мандић, рекао је да је остварен фантастичан резултат.

"Много смо радили, путовали, много одсуствовали од породица, посла, школе. Све је могло да се истопи и да падне у воду. За њених 17 година ово је невероватан резултат", рекао је он.

Нажалост, у мушкој конкуренцији Дамир Фејзић (до 68кг) и Милош Гладовић (до 58кг) ипак нису успели да освоје визу за Рио, иако су били на корак до циља.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи