Невероватни "летећи" Превц опет оборио рекорд

Другог дана Светског првенства у ски летовима феноменални Словенац Петер Превц поновно је оборио рекорд скакаонице у Кулму. Превц, победник Новогодишње турнеје и водећи скакач Светског купа, у трећој серији прелетео је 244 метра, што је за метар дуже од рекорда који је поставио јуче!

Превц је тако освојио златну медаљу у аустријском Бад Митерндорфу, док се на другом степенику победничког постоља нашао Норвежанин Кенет Гангнес, а Аустријанац Штефан Крафт окитио се бронзаним одличјем.

Превц је и на летаоници у Кулму наставио одличну сезону, након освајања новогдишње турнеје Четири скаконице и убедљивог вођства у генералном пласману Светског купа, Словенац се окитио и најсјајним одличјем на Светском првенству у ски летовима.

Последња, четврта серија летова на првенству у Бад Митерндорфу отказана је због јаког ветра, али су Превцу и поред тога била довољна три лета да дође до 14. тријумфа у каријери.

Словеначки такмичар је после првог дана био на другој позицији иза Гангнеса, али је данашњим летом од 244 метара са 14. залетишта, којим је поставио рекорд летаонице, освојио укупно 640,1 бод.

Гангнес је у трећој серији остварио лет од 238,5 метара, али то му није било довољно да задржи прву позицију и предност од 1,3 бода након првог дана такмичења. Он је на крају освојио укупно 636,8 бодова.

Трећи је Крафт који је скочио 226,5 метара, односно освојио укупно 629,2 бода.

Норвежанин Јохан Андре Форфанг заузео је четврто место, док се на петом нашао јапански ветеран Норијаки Касаји.

Прву десеторицу комплетирали су доскорашњи првак света у ски летовима Немац Зеверин Фројнд, Норвежанин Андерс Фанемел, Немац Ричард Фрајтах и Словенци Јуриј Тепеш и Роберт Крањец.

У аустријском Бад Митерндорфу ће се сутра од 14.15 одржати тимско такмичење у ски летовима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи