Читај ми!

НФЛ: Луда победа Стилерса

Екипе Питсбург стилерса и Канзас ситија пласирале су се у другу рунду плеј-офа америчке фудбалске лиге (НФЛ).

Питсбург је место у "вајлд кард" викенду у Америчкој фудбалској конференцији обезбедио прошлог викенда у последњем колу регуларног дела сезоне, а сада је у веома узбудљивој утакмици савладао Синсинати са 18:16.

Стилерси су после три четвртине на гостовању Синсинатију имали предност од 15:0 и изгледало је да су већ тада завршили посао, али уследила је последња деоница која је донела велика узбуђења и преокрете.

Синсинати је прво смањио на 15:10, да би тачдауном минут и 50 секунди пре краја меча повео са 16:15.

Стилерси су потом кренули у напад, али је резервни квотербек Питсбурга Лендри Џонс бацио лош пас, одбрана Синсинатија је то пресекла, након чега је уследило велико славље Бенгалса. Међутим, на терену су се питали и Стилерси.

Синсинати није успео да задржи лопту, па је Бен Ротлисбергер, иако повређен, изашао на терен и покушао немогуће - да одведе своју екипу довољно далеко како би имала шансу за филд гол.

Квотербек Стилерса је са неколико кратких додавања мало померио своју екипу, чинило се недовољно, али онда су уследиле две велике грешке одбране домаће екипе.
Синсинати је прво због једног оштрог старта кажњен са 15 јарди, а потом је зарадио још једну казну од 15 јарди због протеста и кошкања на терену. Са тих 30 јарди казне Стилерси су пришли довољно близу за филд гол.

Питсбург је поклон Бенгалса искористио, Крис Босвел је погодио филд гол са 35 јарди и одвео Стилерсе даље 14 секунди пре краја утакмице.

Питсбург стилерси ће у полуфиналу конференције играти против Детроита.

У другом мечу који је одигран прошле ноћи није било великих узбуђења. Канзас сити је у гостима лако савладао Хјустон са 30:0 и тако се, не само пласирао даље, већ је стигао и до 11. узастопне победе.

Чивси су до победе стигли одличном игром, пре свега у одбрани, док је Хјустон, на другој страни, одигао очајан меч.

Квотербек Хјустона Брајан Хојер одиграо је можда и најгори меч у каријери и један од главних криваца за тако убедљив пораз своје екипе, а потврда тога су били и константни звиждуци с трибина.

Канзас сити у наредној рунди плеј-офа НФЛ игра против Њу Ингланда.

Вечерас се играју мечеви "вајд кард" викенда Националне фудбалске конференције, а састају се Минесота и Сијетл, односно Вашингтон и Грин Беј.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи