Читај ми!

Удовичић примио Станковића и Гроздановића

Министар омладине и спорта Вања Удовичић примио је легенде српске кошарке и одбојке Бору Станковића и Саву Гроздановића и захвалио им се на свему што су урадили на промоцији спорта и земље.

Станковић и Гроздановић стигли су у кабинет министра не знајући ни повод пријема, нити да ће тамо бити заједно, а Удовичић их је дочекао са поклонима и дресовима са бројем 90 који симболично означавају и број година које су напунили у 2015.

"Изузетна ми је част да сам имао прилику да угостим легенде српског спорта. Ви сте наши узори, сви смо учили од вас и желели да постигнемо макар део ваших успеха када смо почињали своје спортске каријере. Јоš увек се сећам своје прве олимпијске медаље и одушевљења чињеницом да ми је исту лично доделио Бора Станковић", рекао је Удовичић.

Он је истакао да је врло важно да се сећамо спортских легенди и људи који су годинама градили темеље српског српског на којима и данас почивају успеси новијих генерација.

Бора Станковић се сматра једним од очева српске кошарке. Након играчке каријере готово пола века радио је као као функционер у Кошаркашком савезу Југославије, Међународној кошаркаšкој федерацији и Међународном олимпијском комитету.

Одликован је немачким Заслужним крстом, француском Легијом части, Орденом за Југославију првог степена, а недавно је добио и награду за животно дело.

Са друге стране, Сава Гроздановић је у Југославији и Грчкој, са клубовима и репрезентацијама освојио укупно 32 медаље и сматра се оснивачем југословенске одбојке. Југословенска женска репрезентација на челу са њим освојила је прву интернационалну медаљу у одбојци, давне 1951. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи