Читај ми!

Би-Би-Си: Енди Мари спортска личност године

Британски тенисер Енди Мари изабран је за спортску личност године у избору телевизије Би-Би-Си. За најбољег страног спортисту изабран је рагбиста Новог Зеланда Ден Картер, док је друго место освојио најбољи тенисер света Новак Ђоковић.

Мери, који је ову награду освојио и 2013. године, предводио је Дејвис куп репрезентацију Велике Британије до титуле, прве у том такмичењу од 1936. године. Велика Британија је у финалу Дејвис купа савладала селекцију Белгије.

"Нисам ово очекивао... Освајање Дејвис купа било је путовање које је трајало пет година. Били смо на дну, а сада смо број један у свету. Мислио сам да је то немогуће", рекао је Мари синоћ на свечаности у Лондону, а преноси Бета.

Мари је у избору за личност године имао велику конкуренцију, пошто је иза себе оставио Џесику Енис-Хил, Кевина Синфилда, Тајсона Фјурија, Луиса Хамилтона, Криса Фрума, Моа Фараха, Грега Рутерфорда, Адама Питија, Лизи Армистед, Луси Бронз и Макса Витлока.

Најбољи британски тенисер је освојио 35 одсто гласова публике, рагбиста Кевин Синфилд 28, док је атлетичарка Џесика Енис-Хил добила осам одсто гласова.

За најбољег страног спортисту изабран је рагбиста Новог Зеланда Ден Картер, док је друго место освојио најбољи тенисер света Новак Ђоковић. Иза њих двојице су америчка пливачица Кејти Ледецки, спринтер са Јамајке Јусеин Болт, амерички голфер Джордан Спит и америчка тенисерка Серена Вилијамс.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи