Читај ми!

Олимпијски комитет Србије одлучио: Најбољи су Ивана Шпановић и Новак Ђоковић

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић и освајачица бронзане медаље у скоку удаљ на Светском првенству Ивана Шпановић проглашени су за најуспешније спортисте у овој години, у избору Олимпијског комитета Србије (ОКС).

Ђоковић је освајач три гренд слема и убедљиво први на АТП листи, а Шпановићева је ове године освојила европско злато, светску бронзу и прескочила магичну бројку од седам метара.

Најбољи мушки тим су ватерполисти, освајачи Светске лиге и прваци света, а женски – кошаркашице, које су освојиле злато на првенству Европе.

Најбољи млади спортиста је теквондисткиња Тијана Богдановић, која је као јуниор освојила бронзану медаљу на Светском првенству за сениоре, сребрну на Европском за сениоре и златну на Европском првенству за јуниоре.

За најуспешнијег тренера проглашен је селектор ватерполо репрезентације Дејан Савић.

У години у којој су одржане прве Европске игре, ОКС је прогласио и најуспешније на том такмичењу – Дамир Микец је са две освојене златне медаље најуспешнији спортиста, док су у женској конкуренцији најбоље Далма Бенедек Ружичић и Милица Старовић, које су освојиле златну медаљу у дисциплини к-2 500 метара и пето у дисциплини к-4 500 метара.

Дан Олимпијског комитета, на којем ће најуспешнијима бити уручени трофеји, одржаће се 17. децембра у Дому Народне скупштине Републике Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи