Делегација ЈСД Партизан у Скупштини града

Делегација Југословенског спортског друштва "Партизан" коју је предводио председник друштва Милорад Вучелић посетила је Скупштину Београда и разговарала са замеником градоначелника Андрејом Младеновићем и градским менаџером Гораном Весићем.

На састанку је разговарано о сарадњи Града и ЈСД "Партизан", као и о решавању текућих проблема који су се појавили у прошлости, а тичу се пореза на имовину и подршке клубовима члановима "Партизана", пренео је Беоинфо.

Образлажући предлог за измену Закона о порезу на имовину који је Град Београд иницирао, Весић је истакао да предлози иду ка томе да се порези на имовину спортских објеката и објеката културе умање.

"На основу садашњег Закона о порезу на имовину, већина спортских клубова има проблем да плати порез, јер спортски објекти нису комерцијални, већ су пре свега места где се одвија спортска делатност. Управо због тога инициран је предлог за промену Закона како би се помогло спортским клубовима. Поред тога, Град Београд ће у наредном периоду више улагати у масовни школски спорт, као и обезбеђење основних услова за рад спортских клубова кроз плаћање термина за тренинге", навео је Весић.

Заменик градоначелника Андреја Младеновић захвалио је клубовима ЈСД "Партизан" на спортским успесима који промовишу Београд и Србију и истакао да Град покушава да помогне њихов рад и у условима финансијске кризе и упркос штедњи због обавеза које град има из претходног периода.

"Југословенско спортско друштво "Партизан" је за Град Београд важан партнер због великог броја активних спортиста и деце која тренирају у вашим клубовима и ми ћемо се трудити да у будућности направимо још бољу сарадњу која треба да буде у интересу и "Партизана" и Београда, а пре свега, у интересу спорта и младих људи", рекао је Андреја Младеновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи