Читај ми!

Дивац верује у добре резултате на ОИ у Рију

Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владе Дивац рекао је да се нада да ће се добри резултати националних тимова из прошле и ове године наставити у олимпијској години и да очекује да ће још више спортиста обезбедити норму за Игре у Рију.

"До тренутка који сви ишчекујемо и почетка ОИ у Рију остало је још 284 дана. Наш тим у овом тренутку броји 69 спортиста. Имамо напредак у броју квалификованих у односу на исти период пре Игара у Лондону 2012. године, али је важније што имамо и резултатски напредак. Пре шест година поставили смо систем праћења резултата и финансирања програма врхунских спортиста, који из године у годину даје све боље резултате", рекао је Дивац на свечаности у Београду.

"Сигуран сам да ће се овај низ наставити у олимпијској години и на самим Играма", додао је он.

Дивац је вечерас у хотелу "Хајат" потписао позив за учешће тима Србије на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. године.

На свечаној церемонији је приказан снимак учешћа националног тима на Олимпијским играма од Стокхолма па до Рија, а свечаности је присуствовао и већи део спортиста који су испунили норму за предстојеће Игре.

Бивши кошаркашки репрезентативац рекао је да су очекивања Олимпијског комитета већа од очекивања других, јер се не мере бројем освојених медаља, него како се спортисти односе према грбу и боре за своју земљу.

Он је навео да су Олимпијске игре много више од спортског такмичења и да је учешће на Играма велика част за сваког спортисту, и додао да ће сваки репрезентативац пружити максимум и приказати најбоље када то буде најпотребније.

"Важно је да када кренете пут Рија, кренете са осећајем да сте један тим, да будете једни другима највећа подршка. Тако се ствара снага која прелази на појединца када је то најпотребније, а та снага ће нам донети медаљу више", казао је Дивац.

Дивцу је позив за учешће Олимпијског тима Србије на Играма у Рију уручила освајачица златне медаље у таеквонду са претходних Игара у Лондону Милица Мандић.

"Желимо да освојимо нове медаље и живимо за тренутак када ћемо са победничког постоља певати химну Србије. Желимо да се по повратку са Игара видимо на платоу испред Скупштине града и прославимо олимпијске медаље", рекла је Мандићева.

Говорећи о успеху у Лондону, Мандићева је рекла да је то било њено прво учешће на Играма и да је на тај начин остварила своје снове.

"Сада је испред мене нови изазов. Јесте тешко освојити титулу шампиона на Олимпијским играма, али ју је још теже бранити", рекла је она.

Дивац је, између осталог, захвалио спонзорима ОКС који су омогућили несметане припрема спортиста за Игре у Рију.

Генерални директор компаније "Делез Србија" Џон Кирцис рекао је да је та фирма поносна што је на челу пула спонзора и изразио наду да ће се више од 69 српских спортиста такмичити у Рију.

Поред спортиста и спортских званичника свечаности су присуствовали представници државе, дипломатског кора, спонзора и партнера ОКС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи