Читај ми!

Српски тим за Рио тренутно броји 69 спортиста

Српски тим тренутно броји 69 спортиста за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016, констатовано је на данашњој седници Извршног одбора Олимпијског комитета Србије (ОКС).

Kако је прецизирано, до сада су се за Игре у Рију квалификовали спортисти из девет спортова - шест индивидуалних ( атлетика, пливање, рвање, кајак, стрељаштво и веслање) и три тимска спорта (ватерполисти, кошаркашице и одбојкашице).

У периоду између две седнице ИО ОКС новоквалификовани спортисти су атлетичари Оливера Јевтић у маратону и два ходача на 50 километара - Владимир Савановић и Предраг Филиповић.

Извршни одбор усвојио је и нове критеријуме за категоризацију зимских олимпијских спортова којима су дефинисани додатни услови за останак спортиста у програму “Пјонгчанг 2018”.

На предлог Програмске комисије ОКС критеријуми су подигнути за 10 посто, а препозната је и нова олимпијска дисциплина - сноуборд "биг аир".

Шеф Мисије за Зимске Олимпијске игре младих које ће се од од 12. до 21. фебруара 2016. одржати у Лилехамеру, Дамир Штајнер информисао је Извршни одбор да би према тренутном пресеку на ФИС-овим ранг-листама Србију на овим Играма могло да представља троје такмичара - један у алпском скијању и двоје у крос кантрију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи