Читај ми!

Њујорк Јенкис најскупљи спортски бренд света

Амерички бејзбол клуб Њујорк Јенкис најскупљи је спортски бренд у свету и процењује се на 661 милиона долара. На листи је највише фудбалских клубова а најскупљи фудбалски бренд у свету је Реал Мадрид.

Убедљиво први на листи најскупљих спортских брендова света је бејзбол клуб Њујорк Јенкис,  другопласирани је кошаркашки НБА лигаш Лос Анђелес Лејкерс са сумом од 521 милиона, док треће место заузима члан професионалне лиге америчког фудбала (НФЛ) Далас Каубојс са 497 милиона долара.

Интересантно је да су међу десет клубова само четири из Европе и то све фудбалски клубови. Фудбал је и најзаступљенији спорт, док су бејзбол, амерички фудбал и кошарка равноправно заступљени са по два клуба, објавио је пословни магазин Форбс на свом сајту а преноси Танјуг. 

Најскупљи фудбалски бренд у свету је Реал Мадрид, који заузима пето место на листи и процењује се на 464 милиона долара, а прате га Манчестер Јунајтед (446) и Барселона (437).

Листа 10 најскупљих спортских брендова:

1. Њујорк Јенкис (САД, бејзбол) - 661 милиона долара
2. Лос Анђелес Лејкерс (САД), кошарка) - 521
3. Далас Каубојс (САД, амерички фудбал - 497
4. Њу Ингланд Патриотс (САД, амерички фудбал) - 465
5. Реал Мадрид (Шпанија, фудбал) - 464
6. Манчестер Јунајтед (Енглеска, фудбал) - 446
7. Барселона (Шпанија, фудбал) - 437
8. Бајерн Минхен (Немачка, фудбал) - 375
9. Лос Анђелес Доџерс (САД, бејзбол) - 373
10.Њујорк Никс (САД, кошарка) - 361

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи