Читај ми!

Спортски дан

Принц Али и званично кандидат за председника Фифе

Јордански принц Али и званично поднео кандидатуру за председника Међународне фудбалске федерације. Писторијус од уторка у кућном притвору. Крунићева у четвртфиналу турнира у Линцу. Фифа 20. октобра објављује 23 кандидата за Златну лопту. Реал, за сада, не нуди нови уговор Роналду. Бадштубер се вратио тренинзима после петомесечне паузе.

18.30 - Европска фудбалска унија (Уефа) у потпуности подржава суспендованог председника те организације Мишела Платинија.

То је после хитног састанка у седишту у Ниону новинарима саопштио председник аустријског фудбалског савеза Лео Винтнер, наводећи да свих 54 национална савеза, чланови УЕФА, дају Платинију "безрезервну подршку".

Платини и председник Фифе Сеп Блатер суспендовани су прошле недеље на 90 дана док траје истрага швајцарских власти поводом оптужби за корупцију, односно због сумњиве исплате Платинију од два милиона швајцарских франака за саветодавни посао.

Платини, који се нада да ће бити кандидат за председника Фифе на изборима у фебруару следеће године, негирао је све оптужбе и упутиће жалбу на одлуку Етичког комитета Фифе о суспензији са дужности.

Међутим, у очекивању исхода истраге о корупцији, и Платини и Блатер суочени су са дужом забраном обављања посла.

18.00 - Тренер Саутемптона Роналд Куман није заинтересован за функцију селектора Холандије.

Куман је био један од главних кандидата да на клупи Холандије после Светског првенства замени Луја ван Гала, али се Фудбалски савез те земље одлучио за Гуса Хидинка.

Он је, међутим, у јулу смењен због лоших резултата Холандије у квалификацијама за Европско првенство, а његово место је заузео Дани Блинд. И Блинду се сада, пошто Холандија није успела да се пласира на ЕП, "дрма клупа".

И пре него што су почеле медијске спекулације о месту селектора, Куман је већ данас искључио себе из тих прича.

Ја сам тренер Саутемптона и уживам у томе. Желим да и даље будем тренер Саутемптона. После ове сезоне остаје ми још једна година у уговору... Дакле, не постоји могућност мог одласка из Саутемптона, рекао је Куман за британске медије.

Куман је Саутемптон преузео пред почетак сезоне 2014/15. и екипу је одвео до седмог места на табели Премијер лиге на крају сезоне.

Саутемптон је тренутно, после осам одиграних кола, девети на табели са 12 бодова.

17.30 - Фудбалер Бајерн Минхена Холгер Бадштубер вратио се тренинзима након петомесечне паузе због повреде бутног мишића.

Бадштубер је 21. априла на утакмици с Портом у Лиги шампиона поцепао тетиву у левој бутини, а недуго после је оперисан у Вејлу у САД.

Дефанзивац Бајерна Давид Алаба је у изјави за клупски сајт рекао да је екипа пресрећна због повратка Бадштубера.

Исту ову повреду Бадштубер је имао на крају 2014. године, када је с терена одсуствовао такође пет месеци.

Бадштубер (26) је у прошлости имао много проблема с повредама. Он је 2012. године одиграо само 12 утакмица у сезони, да би потом пропустио целу следећу сезону због повреде предњих укрштених лигамената колена и четири операције које је та повреда захтевала.

16.45 - Српска тенисерка Александра Крунић пласирала се у четвртфинале турнира у Линцу, пошто је у другом колу победила Немицу Мону Бартел с 2:0 у сетовима 7:6, 6:3.

У њиховом првом међусобном дуелу Кунићева је до тријумфа дошла после сат и 35 минута игре.

У првом сету Крунићева је двапут имала брејк заостатка, али је оба пута веома брзо успевала да одузме сервис противници, па је тај период одвела у тај-брејк.

Она је у тај-брејку имала доста проблема, чак је успела да спаси и две сет лопте, а потом на 7:6 искористи прву сет лопту за вођство од 1:0.

Српска тенисерка је у другом сету при вођству од 3:2 дошла до јединог брејка у том периоду, којој је, на крају се испоставило, био довољан за тријумф.

Крунићева ће се у четвртфиналу састати са Рускињом, седмим носиоцем, Анастасијом Пављученковом, која је у другом колу савладала Стефани Фегеле из Швајцарске са 2:0 у сетовима 6:4, 6:0.

Укупни наградни фонд турнира у Лицну износи 250.000 долара.

16.00 - Циљ шпанског фудбалера и играча Бајерна из Минхена Хавија Мартинеса је да се што пре врати у добру форму како би могао да заигра на Европском првенству 2016. године.

Мартинес, који у последње две сезоне има велике проблеме с повредом колена, почетком септембра се вратио тренинзима, а пре репрезентативне паузе одиграо је свих 90 минута у утакмици против Борусије из Дортмунда.

Европско првенство је мој циљ. Надам се да ћу бити у тиму Шпаније... Осећам се сјајно. Још нисам 100 одсто спреман, али близу сам тога, рекао је Мартинес, преноси портал Гол.

15.00 - Министарство правосуђа Швајцарске одобрило је захтев за изручењем у САД бившег високог званичника Међународне фудбалске федерације Хулија Роче, оптуженог за корупцију. Роча је у мају ухапшен у Цириху заједно са још шесторцом оптужених за корупцију, преноси Танјуг.

Роча је оптужен за тражење и узимање мита за себе и друге фудбалске званичнике у износу од 150.000 долара у вези продаје маркетиншких права.

Роча има право жалбе на екстрадицију од 30 дана. САД је претходно блокирала покушај Никарагве да се њој изручи Роча.

14.00 - Jужноафрички параолимпијац Оскар Писторијус у уторак ће бити пуштен из затвора и казну ће служити у кућном притвору, саопштио је Одбор за условно пуштање Јужне Африке, пренео је Би-Би-Си.

Писторијус је прошлог септембра осуђен за убиство из нехата своје девојке Риве Стенкамп и добио је затворску казну од пет година. Он је 14. фебруара 2013. године убио Риву Стенкамп, ватреним оружјем кроз затворена врата купатила, пошто је, како је рекао, мислио да је провалник, преноси Бета.

Тужилаштво се жалило на пресуду за убиство из нехата, пошто сматра да је параолимпијац намерно убио своју девојку.

Писторијус је крајем августа требало да буде пуштен, пошто је у том тренутку одслужио 10 месеци од петогодишње затворске казне, али је Министарство правде Јужне Африке 19. августа блокирало ту одлуку, јер није донета у складу са законом.

12.00 - Фудбалски клуб Реал Мадрид за сада не разматра могућност да продужи уговор са својим најбољим играчем Кристијаном Роналдом.

Роналдо је у септембру 2013. године продужио уговор са Реалом и остало му је још три године до истека.

Портал Гол данас је навео да је управа Реала разговарала са 30-годишњим Роналдом и обавестила га да нема потребе за ревидирањем његовог уговора.

Он је у уторак, по добијању своје четврте "Златне копачке" која се додељује најбољем стрелцу европских лига, рекао да планира да остане у Реалу.

Мој сан је да завршим каријеру у Реал Мадирду. Ако водиш рачуна о здрављу, можеш да играш фудбал до своје 40. године. Желим да играм још пет или шест година. Добро се и корисно осећам у Реалу и желим да побеђујем, рекао је Роналдо.

10.00 - Јордански принц Али бин Ал Хусеин формално је поднео кандидатуру за председника Међународне фудбалске федерације, преносе агенције Ројтерс и Танјуг.

Он је нагласио да добре идеје могу да прерасту у акцију само уколико ФИФА буде имала "право руководство".

Ово време кризе у ФИФА прилика је за позитивне промене, истакао је Али у саопштењу.

Избори на којима ће одлазећи лидер ФИФА Сеп Блатер добити наследника биће одржани 26. фебруара. Постоји, међутим могућност да буду одложени због тога што су прошле недеље на 90 дана суспендовани Блатер и кандидат за председника ФИФА, председник Европске фудбалске уније (УЕФА) Мишел Платини, док траје истрага о корупцији.

ФИФА ће о евентуалном одлагању расправљати на кризном састанку у недељу у Цириху.

08.30 - Међународна фудбалска федерација саопштила је на свом сајту да ће 20. октобра објавити ужи списак од 23 кандидата за освајање трофеја Златна лопта за 2015. годину.

Ту листу формираће Фудбалски одбор ФИФА и група стручњака из француског магазина "Франс фудбал".

За кандидате ће гласати капитени и селектори националних репрезентација, као и представници медија, а имена тројице номинованих претендената за престижну награду биће објављена 30. новембра. Свечаност доделе награде Златна лопта за најбољег фудбалера света биће одржана 11. јануара 2016. у Цириху.

Признање за 2014. годину добио је нападач Реал Мадрида Кристијано Роналдо, у конкуренцији са Лионелом Месијем (Барселона) и Мануелом Нојером (Бајерн Минхен).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи