Мугуруза освојила турнир у Пекингу

Габрина Мугуруза освојила је WТА турнир у Пекингу. Стан Вавринка освојио је 11. титулу у каријери. Јоветић: Победа над Јувентусом велики искорак ка титули. Ремзи: Пресерећан сам због пролаза на ЕП. Мексико на Купу Конфедерација победом над САД.

13.15 - Фудбалска репрезентација Мексика пласирала се на Куп конфедерација 2017. године у Русији, пошто је после продужетака победила САД са 3:2 и освојила Куп конфедерација Северне и Централне Америке и Кариба (ЦОНЦАЦАФ).

Пред 93.723 гледалаца на стадиону Роуз Бол у Пасадени, у Калифорнији, Мексико је повео у 10. минуту голом Хавијера Ернандеса, а пет минута касније изједначио је Џеф Камерон.

Регуларни део утакмице завршен је тим резултатом, па је меч решен у продужецима.

Ново вођство Мексику донео је Орибе Пералта у 98. минуту, а изједначио је Боби Вуд у 108. минуту. Победу јужноамеричкој селекцији донео је Пол Агилар у 118. минуту.

12.40 - Возач екипе Торо Росо Карлос Саинц Млађи изјавио је да је спреман за данашњу трку Формуле 1 за Велику награду Русије у Сочију, пошто се опоравио од удеса на тренингу.

Саинц је на јучерашњем тренингу на стази у Сочију у великој брзини у кривини 13 ударио у заштитну ограду и одмах је одведен у болницу. Шпански возач је требало да преноћи у болници, али је после детаљних прегледа синоћ отпуштен.

Он је рекао да није повређен, али да је угруван и да то није ништа што "лекови против болова не могу да реше".

Сви су савршено обавили свој посао и мислим да сам због тога спреман за данашњу трку и веома позитиван. Сигурно је да ћу у првом кругу кривине 13 бити помало емотиван, али после тога ће се све вратити у нормалу. Више сам него спреман за трку, рекао је Саинц.

Међународна аутомобилска федерација (ФИА) саопштила је да је Саинц јутрос у лекарском центру на стази у Сочију прегледан и да су га лекари прогласили способним за трку.

12.35 - Велшки фудбалер Арон Ремзи рекао је да је веома срећан због историјског проласка његове репрезентације на Европско првенство и да је поносан на комплетну екипу.

Велики моментан за цео Велс и уопште за фудбал. Ушли смо у историју и коначно ћемо играти на неком великом такмичењу. Овај тим је посебан и веома сам поносан на целу екипу. Ово је био мој сан и сан читавог тима. Ми смо мала земља, али успели смо да се квалификујемо и заиста смо пресрећни због тога, рекао је Ремзи након меча са Босном и Херцеговином.

Репрезентација Велса поражена је синоћ у гостима од Босне и Херцеговине (2:0), али је због победе Кипра над Израелом (2:1), осигурала друго место у групи и директно се пласирала на Европско првенство.

Велс ће први пут у историји играти на Европском првенству, а највећи успех им је играње у четврфиналу Светског првенства 1958. године у Шведској.

12.20 - Шпанска тенисерка Габрина Мугуруза освојила је WТА турнир у Пекингу, пошто је у финалу савладала Тимеу Бачински из Швајцерске са 7:5, 6:4.

Мугуруза, која заузима пето место на WТА листи, до друге титуле у каријери стигла је после нешто више од 90 минута борбе, против данас веома добре Бачински.

У првом сету виђена је велика борба у којем је Бачински имала предност од 5:2 у гемовима, али је Мугуруза успела да се "тргне" и серијом од пет узастопних гемова дође то сета. У другом сету поново је Бачински на почетку узела сервис противници, али је Мугуруза успела да се врати у меч и на крају сломи отпор 17. тенисерке света.

У мушком финалу, од 13.30 састају се Новак Ђоковић и Рафаел Надал.

10.50 - Фудбалер Интера Стеван Јоветић рекао је да би евенутална победа над Јувентусом у наредном колу Серије А, послала јасан сигнал да је његов тим озбиљан кандидат за освајање шампионата.

Победа над Јуветнусом би послала јасан сигнал наше снаге и корак напред ка освајању Скудета. Биће то дивна утакмица јер упркос проблемима које имају, они су и даље велика екипа. Неће нас заварати њихова тренутна позиција на табели, јер су они и даље веома јак тим, упркос повредама и одласцима кључних играча овог лета. Имају веома талентоване играче и морамо бити опрезни, рекао је црногорски нападач за Газета дело Спорт.

Фудбалери Интера и Јувентуса, дерби меч 8. кола Серије А одиграће 18. октобра од 20.45 на стадиону Ђузепе Меаца.

09.50 - Швајцарац Стан Вавринка освојио је 11. титулу у каријери пошто је јутрос, у финалу АТП турнира у Токију, савладао француског тенисера Беноу Пера са 6:2, 6:4.

Вавринки је то четврти трофеј ове сезоне у којој је пре Токија побеђивао у Ченаију, Ротердаму, и Ролан Гаросу.

За тријумф у Токију награђен је чеком на 306.200 долара, а зарадио је и 500 АТП поена. Пораженом Перу за утеху припало је 138.000 долара и 300 АТП бодова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи