Спортски дан

Челсију се не исплати да отпусти Мориња

Oтказ Жозеу Морињу коштао би Челси више од 50 милиона евра. Торес би да остане у Атлетику. Хуан Карлос Осорио нови селектор фудбалске репрезентације Мексика. Инсиње због повреде отказао је позив репрезентацији Италије. Троицки успешан у дублу. ФФ Уганде под истрагом је због прања новца

15.45 - Фудбалер Наполија Лоренцо Инсиње због повреде отказао је позив репрезентацији Италије за утакмице против Азербејџана и Норвешке у кваликацијама за Европско првенство.

Инсиње је напустио тренинг камп Азура у Коверћану због повреде лигамената колена, коју је зарадио у последњем колу Серије А са Миланом (4:0).

"Инсиње је отишао кући. Он је пропустио јучерашњи тренинг из предострожности, али још увек има болове у колену. Играч се већ вратио у клуб како би залечио повреду", саопштио је Фудбалски савез Италије (ФИГЦ).

За сада није познато да ли ће селектор Антонио Конте накнадно позвати замену за нападача Наполија, стрелца пет голова, уз три асистенције, у досадашњем току италијанског првенства.

Италија у суботу гостује у Бакуу против Азербајџана, док три дана касније игра у Риму са Норвешком.

15.00 - Фудбалска федерација Уганде под истрагом је због прања новца, пренела је агенција АП.

Председник Финансијског сектора националне фудбалске федерације Уганде Декола Киза рекао је да је сигуран да ће истрага показати да не постоји никакава злоупотреба.

Ова истрага уследила је после великог скандала који је потресао Међународну фудбалску федерацију (ФИФА), пошто су швајцарске и америчке власти покренуле истрагу против челника те оранизације због корупције, рекетирања и прања новца.

Неки званичници фудбалске федерације Уганде рекли су да је проневерено око милион долара колико је добијено од ФИФА.

14.00 - Фудбалер Атлетика Фернандо Торес изјавио је да би након истека позајмице волео да остане у Мадриду и настави да игра за клуб у којем је почео каријеру.

Торес је стигао у Атлетико у јануару на 18-месечну позајмицу из Милана, а крајем јуна када му истиче позајмица истиче и његов уговор, па ће бити слободан играч.

"Није тајна да желим да останем у Атлетико Мадриду. Када седнем са управом клуба и почнемо прицу о мојој будућности, ако Атлетико буде осећао исто што и ја, лако ћемо се договорити о свему", рекао је Торес за шпански АС.

Торес је каријеру започео управо у Атлетико Мадриду, а наступао је и за Ливерпул, Челси, док је у августу 2014. године стигао у Милан, али је после само неколико месеци у послат у Атлетико, док је у супротном смеру отишао Алесио Ћерћи.

12.30 - Српски тенисер Виктор Троицки и Уругвајац Пабло Куевас успешно су стартовали на АТП турниру у Пекингу у конкуренцији дублова, пошто су у првом колу победили индијско-амерички пар Рохан Бопана/Џон Изнер са 6:4, 6:3.

Наредни противници Троицког и Куеваса биће холандско-румунска комбинација Жан Жулијен Рожер/Хорија Текау.

Раније данас Троицки је изгубио у другом колу сингла од Јен-Хсун Луа из Кинеског Тајпеха са 6:4, 7:5.

Турнир у Пекингу игра се за наградни фонд од 3.944.715 долара.

11.00 - Евентуални отказ португалском стручњаку Жозеу Морињу коштао би Челси више од 50 милиона евра, преносе британски медији.

Упркос серији неуспеха у досадасњем делу сезоне, Морињо је и после недељног пораза од Саутемпрона од 3:1 добио пуну подршку клуба.

Британски "Старспорт" то објашњава чињеницом да би Челси у случају отказа морао да исплати Португалцу више од 50 милиона евра, на колико је потписао уговор до 2019. године.

Актуелни шампион Енглеске је после осам кола у Премијер лиги на 16. месту са само осам бодова.

10.00 - Колумбијски тренер Хуан Карлос Осорио нови је селектор фудбалске репрезентације Мексика, потврдио је његов доскорашњи клуб Сао Пауло.

Осорио ће на клупи Мексика заменити привременог тренера Рикарда Феретија, коју је ту функцију обављао након одласка Мигела Ерера у јулу.

"Веома сам тужан, јер је радио изванредан посао. Репрезентација Мексика је била његова жеља већ дуги низ година", рекао је председник Сао Паула Карлос Мигел Аидар.

Нови селектор Мексика је током каријере водио америчке клубове Чикаго и Њујорк, а радио је и у Милонариосу, Онсе Калдасу, Пуебли и Атлетико Насионалу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи