Спортски дан

Нејмар до краја године постаје Шпанац

Бразилац Нејмар до краја године добија шпанско држављанство. Бекам би волео да се Кристијано Роналдо врати на Олд Трафорд. Одбојкаши Србије бољи од Бугарске у пријатељском мечу. Са по седам играча Барселона и Реал најзаступљенији на листи 59 кандидата Фифе за Златну лопту. Кличко и Фјури боксују 28. новембра у Диселдорфу. Укупно су номиновани играчи из 25 земаља, али нема ниједног из Србије. Додић очекује тежак меч Пазараца са Радничким. Ањели жели такмичење Б клубова у Италији.

23.59 - Фудбалери Селте и Хетафеа одиграли су меч без голова (0:0) у Вигу на отварању седмог кола Примере.

Иако је имао прилику да се победом попне на сам врх табеле, домаћи тим је партијом разочарао своје навијаче, промавшиши велики број прилика.

Са друге стране, гости из Мадрида су сасвим сигурно веома задовољни освојеним бодом. 

 

23.00 - Мушка одбојкашка репрезентација Србије савладала је вечерас у Софији домаћина Бугарску са 3:1 (25:15, 25:27, 25:19, 25:22), у првој од две пријатељске утакмице националних тимова.

Други меч заказан је за суботу од 19.30 сати, такође у Софији.

Одбојкаши Србије и Бугарске припремају се за учешће на првенству Европе, које од 9. до 18. октобра заједнички организују Италија и Бугарска.

22.00 - Бивши фудбалер Манчестер Јунајтеда Дејвид Бекам рекао је да би волео када би Кристијано Роналдо поново заиграо у дресу клуба са Олд Трафорда.

Према мишљењу некадашњег истакнутог енглеског репрезентативца, Роналдо остварује блистава достигнућа првенствено захваљујући напорном раду.

Португалац је у среду у победи Реал Мадрида над Малмеом у Лиги шампиона (2:0) постигао 500. и 501. гол у каријери и изједначио се са легендарним Раулом на листи најбољих стрелаца у историји шпанског "краљевског клуба" са 323 поготка.

Просто је невероватна чињеница да је Роналдо достигао такве резултате тако брзо. честитам му на томе, стварно су изванредна достигнућа и у Реалу су, без сумње, поносни на њега. Играчи као што су Роналдо и Меси нису једноставно израсли у величине, они напорно раде. То је управо оно што говорим својој, а и другој деци, рекао је Бекам, а преноси портал талкспорт.цом.

Он сматра да су ти фудбалери толико добри захваљујући посвећености послу којим се баве.

Да будем искрен, као навијач Манчестер Јунајтеда волео бих када би се Роналдо вратио у тај клуб. То би било сјајно, јер би Јунајтед изгледао невероватно. Међутим, он игра за Реал и чини се да је тамо срећан. Навијачи га воле, закључио је Бекам.

Роналдо је са великим успехом играо за Манчестер Јунајтед од 2003. до 2009. године, када је прешао у Реал Мадрид.

20.00 - Фудбалер Барселоне, Бразилац Нејмар, до краја године добиће шпанско држављанство, преноси шпански Спорт.

Барселона ће тако у јануару моћи да ангажује играцца који није држављанин Европске уније.

Шпански прописи према иностраним фудбалерима допуштају да клуб има тројицу таквих играча (фудбалери из Јужне Америке и Азије), а у Барселони то су тренутно Уругвајац Луис Суарез и Бразилци Нејмар и Даглас.

У складу са споразумом између Бразила и Шпаније, особа која живи у Шпанији две и по године може да добије држављанство.

19.00 - Фудбалер Јувентуса Штефан Лихтштајнер успешно је оперисан због проблема с дисањем, објавио је првак Италије на свом сајту.

Швајцарски дефанзивац пожалио се на проблеме на утакмици 5. кола Серије А против Фрозинонеа (1:1), а прес служба Јувентуса наводи да су проузроковани бенигном срчаном аритмијом.

Повратак на терен 31. годишњег Лихтштајнера очекује се за око месец дана.

18.00 - Меч за титулу тешке категорије у боксу између шампиона Владимира Кличка и Тајсона Фјурија одржаће се 28. новембра у Диселдорфу, саопштено је данас.

Та борба је првобитно била заказана за 24. октобар, али је одложена јер је Кличко на тренингу покидао тетиву листа леве ноге.

Украјинац је данас саопштио да ће повреду врло брзо залечити и да ће моћи да уђе у ринг 28. новембра.

Кличко има 39 година и непоражен је у рингу дуже од деценије. Он има 64 победе и три пораза, уз 54 нокаута, а важи за апсолутног шампиона тешке категорије, пошто има појасеве у верзијама WБА, WБО, ИБФ и ИБО, али и појас часописа Ринг, који се додељује правим шампионима.

Фјури је непоражен у своје 24 борбе, уз 18 нокаута. Британац жели да постане први боксер који је победио Кличка још од Лејмона Брустера, априла 2004.

16.00 - Тренер фудбалера Новог Пазара Младен Додић изјавио је да његов тим очекује тежак меч против Радничког у оквиру 12. кола Суперлиге Србије, али да верује у победу.

У госте нам долази екипа која је примила најмање голова у Суперлиги и боље партије пружа у гостима него на домаћем терену. Без обзира што смо због повреда остали без Тодоровића и Стевановића, наш циљ је победа и нова три бода како бисмо престигли на табели сутрашњег ривала, казао је Додић.

Оночекује да ће публика његовом тиму бити велика подршка и додатни "ветар у леђа", па је позвао све љубитеље фудбала да сутра дођу на стадион како би, према његовој оцени, одгледали добру фудбалску представу.

Утакмица између Новог Пазара и Радничког биће одиграна сутра од 15 сати на Градском стадиону. Домаћини су осми на табели са 15 бодова, а Нишлије имају бод више и заузимају шесту позицију.

12.25 - Председник фудбалског клуба Јувентус Андреа Ањели изјавио је данас да би требало променити систем такмичења у италијанској лиги и увести Б тимове. Резервним тимовима је дозвољено да се такмиче у лигама у Шпанији и Немачкој, али не у Енглеској и Италији.

У Италији је идеја о Б екипама одбачена док друге земље својим младим играчима гарантују добар рад и могућност напредовања и развијања. Серија А мора да ојача како би смањила заостатак. Мора да се промени систем лиге. Случајеви какав је био са Пармом која је банкротирала током прошле сезоне, или стални проблеми са којима се бројни клубови сусрећу у добијању лиценце Уефе, подривају кредибилитет система и чине га мање атрактивним за потенцијалне нове инвеститоре рекао је Ањели.

Како преносе италијански медији, Ањели није објаснио како би се Б тимови увели у лигашки део такмичења, већ је рекао да је неопходна промена система такмичења. Јувентус је освојио четири узастопне титуле, али је ову сезону почео лоше и после шест кола заузима 15. место на табели са пет бодова.

11.35 - Међународна фудбалска федерација објавила је листу од 59 кандидата за Златну лопту, коју предводе Аргентинац Лионел Меси и Португалац Кристијано Роналдо. Барселона и Реал су најзаступљенији на листи кандидата са по седам играча.

Поред прошлогодишњег освајача Златне лопте Роналда, из Реала су кандидовани још Карим Бензема, Герет Бејл, Серхио Рамос, Лука Модрић, Џејмс Родригес и Тони Крос, Меси претендује на пету титулу најбољег играча света, а из Барселоне су још номиновани Клаудио Браво, Хавијер Маскерано, Андрес Инијеста, Иван Ракитић, Нејмар и Луис Суарез. Поред Реала и Барселоне, трећи клуб са највише кандидата (6) је Јувентус - иако међу њима није голман Ђанлуиђи Буфон.

Од земаља, Шпанија је најзаступљенија са пет кандидата - Инијеста, Рамос, Мората, Коста и Де Хеа. Укупно су номиновани играчи из 25 земаља, али нема ниједног из Србије. ФИФА ће почетком децембра од ових 59 кандидата изабрати ужи списак од 23 играча у трци за Златну лопту, чији ће победник бити познат на свечаности у Цириху 11. јануара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи