Спортски дан

Блатер: Не одлазим, ништа незаконито нисам урадио!

Председник Фифе Сеп Блатер вратио се на посао и рекао да ипак неће отићи са те функције! Платини: Моја репутација могла би бити угрожена. Рено жели да преузме Лотус и врати се у Формулу 1. Организатори ОИ у Токију предлажу пет нових спортова. Луис Енрике: Меси је незамењив. Кедира почео да тренира са екипом. Преминуо бивши играч Реала Игнацио Зоко. Лисицки не игра до краја сезоне. Крунић и Мартић у другом колу дубла у Ташкента. Николић позвао 22 играча на припреме за квалификације.

19.30 - Председник Европске фудбалске уније Мишел Платини рекао је да истрага у вези са исплатом коју је добио од Фифе може да нашкоди његовој репутацији и угледу, инсистирајући да је реч о суми као делу плаћања за пуно радно време које је имао у тој организацији.

Ради се о два милиона швајцарских франака, а Етички одбор Фифе сматра да је у питању "нелојално плаћање", због чега је у петак покренута истрага против председника Фифе Сепа Блатера.

У писму члановима Уефе, Платини је потврдио да је тим поводом био на разговору са швајцарским истражитељима и да је наводно све урађено у складу са швајцарским законом. Платини је додао да је понудио помоћ Етичком комитету Фифе да разреши тај случај, међутим, није објаснио због чега је исплата извршена 2011. године, када се односи на рад до 2002. године.

18.20 - Омладинска фудбалска репрезентација Србије окупила се у Спортском центру у Старој Пазови на припремама за старт квалификација за првенство Европе, а селектор Бранислав Николић на располагању има 22 играча.

Турнир групе 12 првог круга квалификација за континентални шампионат 2016. у Немачкој, за фудбалере до 19 година, биће одржан од 8. до 13. октобра у Естонији, где ће се поред домаћина и Србије такмичити још Чешка и Јерменија.

Николић је на припреме позвао следеће играче:

Голмани: Вања Милинковић-Савић, Ђорђе Николић, Јован Вићић.

Одбрана: Марко Мијаиловић, Милош Шаренац, Милош Стојановић, Милош Златковић, Филип Станковић, Никола Јовановић, Драгиша Гудељ, Бојан Аврамовић

Средина терена: Лазар Зличић, Немања Главчић, Стефан Јанковић, Иван Јовановић, Алекса Денковић, Александар Лутовац, Милан Сенић.

Нападачи: Милош Аћимовић, Лука Јовић, Иван Шапоњић, Борко Дуроњић.

17.15 - НАЈНОВИЈА ВЕСТ - Председник Фифа Сеп Блатер рекао је својим сарадницима на данашњем састанку да неће отићи са тог места јер "није урадио ништа незаконито", преноси Ројтерс.

Због наставка истраге, Блатер до даљег неће давати изјаве, саопштио је његов адвокат.

Како се наводи у саопштењу Блатеровог адвоката Ричарда Калена, први човек Фифе планира да остане на челу те организације до избора новог председника у фебруару наредне године.

16.40 - Велико појачање Севиље Јевген Конопљанка изјавио је да је изабрао да пређе у Шпанију јер се игра атрактивнији фудбал него у енглеској Премијер лиги.

Конопљанку су летос желели Ливерпул, Вест Хем и Тотенхем, али се одлучио за трансфер у клуб из Андализије.

Да сам висок два и по метра и да не знам да контролишем лопту, онда бих прешао у Енглеску. У Шпанији се игра технички бољи фудбал и због тога је Примера најбоља, рекао је Конопљанка.

Бивши фудбалер Дњепра истиче да је Севиља прави клуб за његов напредак.

Не жалим што сам дошао у Примеру. Нисам имао много понуда, неколико из Премијер лиге, поред Севиљине и мадридског Атлетика. Изабрао сам Севиљу и мислим да сам донео праву одлуку, иако сам био врло нервозан приликом бирања, закључио је украјински репрезентативац.

16.30 - Тренер Барселоне Луис Енрике признао је уочи меча Лиге шампиона против Бајера из Леверкузена да је немогуће наћи замену за повређеног Лионела Месија.

Меси је једноставно незамењив. Ипак, морамо и без њега да наставимо са нашом идејом игре. То ће нам бити изазов, рекао је Енрике.

Меси је у суботу у победи од 2:1 против Лас Палмаса задобио озбиљну пореду лигамента левог колена, због чега ће морати да паузира на следећих осам утакмица. Енрике ипак, верује да ће Меси бити спреман за први "Класико" ове сезоне против мадридског Реала 21 новембра на Сантјаго Бернабеу.

Лео је јуче дошао на контролу, био је одлично расположен и добро је изгледао, рекао је Енрике и додао да је "време на Месијевој страни".

Хрватски интернационалац Иван Ракитић такође се нада да Месијево одсуство неће утицати на опште расположење тима.

Месијева повреда нас је све погодила. Боли то што нећемо бити са најбољим играчем света, али је то истовремено и мотивација да наредне мечеве победимо за њега, рекао је Ракитић.

15.20 - Председник Међунардне фудбалске федерације Сеп Блатер вратио се на посао, у седиште ФИФА, три дана пошто су га швајцарске истражни органи испитивали због сумњи да је умешан у криминалне радње и проневеру.

Блатер би требало да се обрати запосленима у ФИФА на редовном састанку.

Први човек ФИФА суочен је са могућом суспензијом Етичке комисије због тога што се против њега води кривична истрага.

15.00 - Српска тенисерка Александра Крунић и Хрватица Петра Мартић пласирале су се у друго коло дубла на WТА турниру у Ташкенту.

Српско-хрватска комбинација била је успешнија од немачког дубла Аника Бек/Карин Витхоф резултатом 4:6, 6:2.12:10.

Крунић и Мартић играће у другом колу против победница дуела између немачко-пољског пара Ана Лена Фридсам/Катаржина Питер и грузијско-пољског дубла Оксана Калашњикова/Паула Канија.

14.10 - Немачка тенисерка Сабине Лисицки пропустиће остатак сезоне због повреде колена.

Финалисткиња Вимблдона 2013. послеђи пут играла је на УС Опену и изгубила у четвртом колу против Румунке Симоне Халеп.

Лисицки је на својој Фејсбук страници написала да се борила са повредом колена и на УС Опену, али није прецизирала о каквој врсти повреде је реч.

На жалост, колено не реагује како треба и нећу се такмичити до краја сезоне, рекла је Лисицки,

13.30 - Бивши фудбалер Реал Мадрида и шпанске репрезентације Игнасио Зоко преминуо је у 76. години, саопштио је "краљевски" клуб.

Зоко је био један од кључних играча доминације Реала шесздесетих година прошлог века и освајања Европског првенства 1964. године у Шпанији.

Каријеру је почео у Оберени 1957. године, одакле је две године касније прешао у Осасуну, а од 1962. до 1974. године играо је за Реал Мадрид.

Зоко је за Реал одиграо 434 утакмице у свим такмичењима и помогао клубу да освоји титулу првака Европе, седам шампионских титула и два Купа.Он је између 1961. и 1969. године одиграо 25 утакмица за репрезентацију Шпаније и постигао један гол. Са државним тимом освојио је Европско првенство 1964. године у Мадриду, после победе у финалу над Совјетским Савезом од 2:1 и то је била прва титула првака за "црвену фурију".

После играчке каријере радио је у Реал Мадриду и био један од чланова Управног одбора.

12.40 - Фудбалер Јувентуса Сами Кедира почео је да тренира са екипом после скоро два месеца паузе због повреде бутног мишића.

Кедира се повредио у августу на пријатељском мечу против Олимпика из Марсеља и још није забалежио званични наступ за торински клуб, након што је летос стигао из Реала као слободан играч.

Срећан што ћу бити на располагању тиму и саиграчима, ми смо Јувентус и никада не одустајемо. Напред Јувентус до краја, написао је репрезентативац Немачке на Фејсбуку.

12.00 - Организатори Олимпијских игара у Токију предложили су пет нових спортова на ОИ 2020. - бејзбол/софтбол, карате, скејтбординг, спортско пењање и сурфинг. Према правилима МОК-а, град домаћин Игара има право да предложи проширење олимпијске лепезе, за један и више спортова.

Препорука организатора ОИ за пријем нових спортова биће представљена Међународном олимпјском комитету који ће коначну одлуку донети у Рио де Жанеиру у августу 2016.

11.30 - Француски произвођач аутомобила Рено преговара са Лотусом о куповини 65 одсто удела у тој екипи како би се следеће године вратио у Формулу 1. У данашњем саопштењу Рено је навео да је послао Лотусу писмо о намерама и да је то први корак његовог пројекта повратка у Формулу 1.

Рено, који у Формули 1 снабдева моторима екипе Торо Росо и Ред Бул, навео је да ће се потрудити да у наредним данима писмо о намерама постане коначан договор, уз поштовање свих услова између те компаније и свих заинтересованих страна.

Шпанац Феранандо Алонсо освојио је у Реноу 2005. и 2006. године шампионске титуле у Формули 1. Група Рено је у првој половини 2015. године готово удвостручила добит на 1,39 милијарди евра, након 1,89 милијарди евра у фискалној 2014. години.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи