Нови пораз кошаркаша Партизана

Кошаркаши Партизана убедљиво поражени од француског Шолеа - 90:68. ФСС анализира меч ОФК Београд - Спартак. Кошаркаши Мега Лекса победили су кинески Ђингдао Иглсе. Агњешка Радвањска освојила турнир у Токију победивши у финалу Белинду Бенчић. Блатер остаје до фебруара у Фифи. Навас: Сезона је дуга, оправићемо се од пораза. Евра: Нема изговора за лоше резултате Јувентуса.

21.45 - Џудисти из Србије освојили су другог дана такмичења још две медаље на 5. Европском купу Србија опен у Београду.

Милица Жабић је у категорији више од 78 килограма освојила сребро, док је код мушкараца у категорији више од 100 килограма бронзано одличје освојио Никола Јеремић.

21.00 - Кошаркаши Мега Лекса победили су кинески Ђингдао Иглсе са 109:77 (29:21, 35:21, 25:14, 20:18) у последњој провери пред почетак АБА лиге.

Изабраници тренера Дејана Милојевића у потпуности су надиграли прошлосезонског полуфиналсту кинеског плеј-офа и екипу за коју се свијевремено наступао некадашња звезда НБА лиге Трејси Мекгрејди.

Иако је Мега била десеткована неиграњем Загорца, Лувавуа, Павловића, Аранитовића и Кабе, агресивним ритмом већ почетком друге четвртине сломила је отпор кинеског тима. Мега Лекс је серијом поена дошао до двоцифрене предности која је до краја меча увећавана.

Иако су домаћи имали убедљиво вођство ниједног тренутка нису посустајали у одбрани, због чега су успели да забележе трујумф са чак 32 поена разлике.

Најефикаснији у убедљивој победи Мега Лекса били су Данило Николић и Огњен Јарамаз са по 23 поена. Крилни центар додао је још шест украдених лопти и седам скокова, док се Јарамаз истакао са још седам асистенција и осам ухваћених лопти за укупан индекс 34.

Никола Јанковић постигао је 20 поена, а по 12 Предраг Самарџински и Никола Ивановић.

20.30 - Кошаркаши Партизана поражени су од француског Шолеа са 90:68 (23:16, 26:14, 22:19, 19:19) у пријатељској утакмици на турниру Тонија Паркера.

Црно-бели су доживели други пораз на турнеји у Француској у последњој провери пред почетак АБА лиге против Металца у Ваљеву.

Шоле је већ после првих 20 минута имао 19 поена предности, касније и великих "плус 33", али је екипа Петра Божића успела да смањи разлику до краја меча.

Најефикаснији у Партизану били су Вања Маринковић и Божо Ђумић са по 16 поена, Петар Аранитовић додао је 13, а Адин Врабац 11.

19.00 - Фудбалери Кристал Паласа победили су данас у гостима Вотфорд са 1:0 у утакмици седмог кола енглеске Премијер лиге.

Једини гол на утакмици постигао је Јоан Кабај у 71. минуту из једанаестерца.

Пенал је минут раније скривио Алан Нијом, који је на ивици шеснаестерца оборио Вилфреда Заху.

Кристал Палас после овог тријумфа заузима шесто место са 12 бодова, док је Вотфорд 13. са девет.

16.00 - Фудбалски савез Србије у понедељак ће одлучити о евентуалном покретању поступка поводом утакмице између ОФК Београда и Спартака, рекао је потпредседник Славиша Кокеза.

Кокеза је агенцији Бета рекао да је у договору са председником ФСС-а Томиславом Караджићем заказао састанак за понедељак у 13.00.

Састанку ће присуствовати сви релевантни представници српског фудбала: председник арбитражног суда ФСС-а Слободан Пајовић, први човек дисциплинске комисије Жарко Стевановић, комесар за интегритет такмичења Миливој Мирков, директор Супер лиге Владимир Булатовић, генерални секретар Савеза Небојша Ивковић, као и Кокеза, који је у задужен за регуларност.

"Саслушаћемо све учеснике састанка и покренућемо поступак ако постоје елементи да нешто није било у складу са правилима", рекао је Кокеза агенцији Бета.

ОФК је у суботу на свом терену савладао Спартак са 2:0, у 11. колу Супер лиге.
Регуларност те утакмице доведена је у питање, пошто је Спартак на терен извео 11 играча који су током првих 10 кола ове сезоне укупно одиграли само 882 минута.

Сусрет ОФК-а и Спартака изазвао је много полемике у јавности, а председник Синдиката професионалних фудбалера Независност Мирко Поледица рекао је да је добио назнаке да је утакмица намештена.

13.15 - Фудбалер Зенита из Санкт Петербурга Бразилац Хулк рекао је да су га навијачи Спартака из Москве током утакмице вређали на расној основи.

Спартак и Зенит су јуче у Москви одиграли нерешено 2:2, а Хулк је постигао први гол за клуб из Санкт Петербурга.

Нажалост, поново се дешавају исте ствари - расизам на стадиону, рекао је Хулк за клупски сајт.

Хулк је током судијске надокнаде времена као одговор на увреде домаћим навијачима слао пољупце.

Нећи обраћати пажњу на то, пошто сам у више наврата причао о расизму. Због тога ћу наставити да им шаљем пољупце и одговорићу им игром на терену. О таквим стварима не треба ни расправљати, рекао је 29-годишњи бразилски нападач.

12.10 - Фудбалер Јувентуса Патрис Евра рекао је да нема изговора за лоше резултате на почетку првенства.

Јувентус је синоћ изгубио у Напуљу од Наполија са 1:2 и претрпео већ трећи пораз у првих шест кола. Црно-бели су 13. на табели са пет бодова и имају 10 мање, али и утакмицу више од првопласираног Интера.

Екипу су у летњем прелазном року напустили најбољи играчи Андреа Пирло, Артуро Видал и Карлос Тевес, а повређени су Клаудио Маркизио и Сами Кедира.

Сви смо одговорни. Млади играчи не могу бити изговор, а на старијима је да им помогну, рекао је Евра, пренели су италијански медији.

Налазимо се у тешкој ситуацији и то боли, али не паничимо и остали смо оптимисти. Сада нас чека утакмица у Лиги шампиона (против Севиље) и меч у првенству са Болоњом и желимо да добијемо те утакмице на домаћем терену, додао је Евра.

11.45 - Фудбалер Манчестер Ситија Хесус Навас рекао је да је сезона дуга и да верује да његов тим може да врати победнички ритам са почетка шампионата.

Сити је на јучерашњој утакмици са Тотенхемом поражен на Вајт Харт Лејну са (4:1), док је у претходном колу изгубио на домаћем терену од Вест Хема (2:1). Такође, "грађани" су претрпели пораз од Јувентуса у Лиги шампиона (2:1), те је све очигледније да се налазе у резултатској кризи.

Сезона је веома дуга, радимо добро на тренинзима и морамо да наставимо да пружамо наш максимум. Још пуно утакмица је испред нас и верујем да ћемо играти све боље. Мислим да нас је изједанчујући погодак на истеку првог дела игре пореметио, и да нисмо успели да се опоравимо од шока, рекао је Навас за званичну клупску телевизију.

11.00 - Одлазећи председник Међународне фудбалске федерације неће се повући због истраге која се против њега води о корупцији, него како је и најавио, после избора за председника те организације, наредне године.

Блатеров представник и бивши саветник за медијие Клаус Стелкер рекао је немачким медијима да "председник остаје председник".

Швајцарско тужилаштво покренуло је у четвртак истрагу против Блатера поводом сумњи на противправно присвајање новца. Блатер је тада испитан као осумњичени, а швајцарске власти су из његове канцеларије заплениле документацију.

О Блатеровом (ранијем) одласку се ни не разговара. Председник остаје председник, рекао је Стелкер. Он је навео да Блатер, који је председник Фифе од 1998. године, ни мало није забринут због истраге.

08.15 - Пољска тенисерка Агњешка Радванска освојила је турнир у Токију, пошто је у финалу победила 15. тенисерку света Белинду Бенчић из Швајцарске са 2:0 у сетовима (6:2, 6:2).

Радванска, 13. тенисерка света, победила је за сат и 25 минута. Она је пет пута одузела сервис противници, која је направила један брејк.

Радванска је тако освојила прву титулу у 2015. години, а своју другу на турниру у Токију, после 2011. године.

Ово је први турнир на коме сам тријумфовала два пута. Турнир у Токију је посебан за мене, рекла је Радванска.

После победе на турниру у Токију Радванска ће са 13. напредовати на осмо место на WТА листи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи