Читај ми!

Спортски дан

Бајерн понудио Гвардиоли уговор који се не одбија

Минхенски Бајерн је понудио нови уговор Пепу Гвардиоли. Ранијери сматра да је Арсенал заслужио више титула у Премијер лиги. Радник и Јавор у Сурдулици премијерно под рефлекторима. Јанковић и Крунић без полуфинала Гвангжуа у дублу. Румениге: Милера не продајемо ни за какве паре. Лихтштајнер изашао из болнице. Кинези оптужили званичника ФИБА Сијао Тијана за корупцију. Швајцаски органи траже од ФИФА приступ Валкеовим мејловима. Анри: Арсенал и Сити главни кандидати за титулу.

23.30 - Менаџер Лестера Клаудио Ранијери сматра да је лондонски Арсенал требало одавно да освоји шампионску титулу у Премијер лиги.

Искусни италијански стручњак ове сезоне са великим успехом води популарне "лисице", а његов тим у суботу дочекује "тобџије" у мечу 7. кола.

Не знам зашто Арсенал тако дуго не може да освоји титулу. Арсен Венгер је добар тренер и ангажовао је многобројне играче. Наравно да није лако заменити играче нивоа Тијерија Анрија, Дениса Бергкампа или Фредрика Љунгберга, али верујем да су "тобџије" поново спремне да се боре за неку титулу. Можда не у Лиги шампиона, али у Премијер лиги сигурно, рекао је Ранијери, а преноси лондонски Мирор.

После шест одиграних кола Лестер заузима високо четврто место на табели са 12 бодова, Арсенал на месту ниже има два бода мање, а води Манчестер Сити са 15 бодова.

22.30 - Фудбалери Аталанте победили су у гостима Емполи са 1:0 у последњој утакмици петог кола италијанске Серија А.

Једини гол на утакмици постигао је Бразилац Рафаел Толои у 31. минуту на центаршут Максимилијана Моралеса.

Аталанти је ово друга победа у шампионату, па сада после пет одиграних утакмица заузимају 10. место са осам бодова, док је Емполи 14. са четири.

19.30 - Фудбалски клуб Јувентус саопштио је да ће у наредним данима пажљиво пратити стање фудбалера Стефана Лихтштајнера, који је данас отпуштен из болнице после проблема са дисањем које је имао током утакмице.

Јувентус је синоћ у Торину одиграо 1:1 са Фрозинонеом, а Лихтштајнер је замењен у полувремену због проблема са дисањем, одведен је у болницу Маурицијано, где је преноћио.

Лихтштајнер је током ноћи био на посматрању, а јутрос је отпуштен из болнице пошто су симптоми нестали, наводи се у саопштењу четвороструког узастопног шампиона Италије.

Лихтштајнер данас није тренирао и највероватније неће бити у комбинацији за утакмицу са Наполијем у суботу.

18.50 - Председник Бајерна из Минхена Карл-Хајнц Румениге поручио је да клуб ни за какве паре неће продати нападача Томаса Милера.

Током лета медији су шпекулисали да је за 26. годишњег немачког репрезентативца велико интересовање показао Манчестер Јунајтед.

Милер остаје у Бајерну без обзира какве понуде добијемо за његов трансфер. Не постоји сума коју бисмо разматрали. Лионел Меси припада Барселони, Вејн Руни Манчестер Јунајтеду, а Милер Бајерну, и то би тако требало да остане. Нема другог Милера у свету, он је веома важан играч за наш клуб, рекао је Румениге.

18.25 - Председник шпанске фудбалске лиге Хавијер Тебас рекао је да не може да замисли Примеру без каталонских клубова.

Сви губимо у лиги без каталонских клубова, рекао је Тебас.

Каталонци ће у недељу гласати на регионалним парламентарним изборима, који би могли да приближе тај северноисточни регион ка отцепљењу од Шпаније.

Каталонији неће бити потребан референдум да би се отцепила од Шпаније ако на недељним изборима кандидати који се боре за независност освоје већину.

Лига без Барселоне и Еспањола не би била национална, рекао је Тебас. На Барселонином стадиону Камп Ноу на свакој утакмици се могу видети обележја Каталоније. Бивши тренер Барселоне Пеп Гвардиола учланио се у покрет за независност "Заједно за Да".

17.30 - Фудбалери Радника из Сурдулице дочекаће екипу Јавора у 11. колу Суперлиге први пут у историји клуба под светлошћу рефлектора.

Сајт Суперлиге објавио је да је промењен термин утакмице и да че дебитант у највишем рангу Србије доћекати Јавор од 19 сати, уместо планираних 15 сати.

Функционери Радника су током лета урадили много на реконструкцији градског стадиона, проширили капацитет, а сада и решили питање постављања рефлектора.

Пробе рефлектора су извршене и све је протекло у најбољем реду, па че пубилка у Сурдулици веч овог викенда имати прилику да присуствује историјској утакмици.

Радник се налази на 14. месту на табели Суперлиге са седам бодова, док је Јавор најпријатеније изненађење пошто је на другој позицији са 20.

16.35 - Српске тенисерке Јелена Јанковић и Александра Крунић нису успеле да се пласирају у полуфинале WТА турнира у Гвангжуу у игри дублова.

Српска комбинација изгубила је у другом колу од пољско-аустралијског пара Клаудија Јанс Игнацик/Анастасија Родионова са 6:4, 6:4.

Турнир у Гвангжуу игра се за наградни фонд од 250.000 долара.

15.50 - Швајцарска фудбалска лига суспендовала је играча Луцерна Дарија Лезкана на осам утакмица због напада на судију који га је искључио.

Инцидент се догодио у 88. минуту утакмице Луцерна и Грасхоперса (3:3), одигране 13. септембра. Лезкано је челом благо ударио судију Федајиа Сана који му је затим показао други жути картон.

Парагвајац је после тога гурнуо судију у груди и избио му црвени картон из руке. Образлажући одлуку о суспензији, швајцарска лига навела је да је "поштовање судија кључни део фудбала".

Лезкано, који осму сезону игра у Швајцарској, може да се жали на суспензију.

14.40 - Тренер Јувентуса Масимилијано Алегри рекао је да његови фудбалери под хитно морају да поправе игру, пошто су у првих пет кола у Серији А ове сезоне освојили пет бодова и још немају победу на свом терену.

Алегри је критиковао своје играше због лоше игре у утакмици против новајлије у Серији А Фрозинонеа (1:1).

Шампион Италије водио је Голом Симонеа Зазе, али је Фрозиноне изједначио у другом минуту судијске надокнаде времена голом Леонарда Бланшарда.

Љут сам јер морамо брзо да напредујемо. Примамо голове из првих прилика које наши противници направе. Једноставно, не смемо да примимо гол после корнера два минута пре краја. Брзамо онда када треба да се успори, рекао је Алегри.

13.30 - Генерални директор Јувентуса Ђузепе Марота рекао је да ће клуб дати Паулу Дибали колико год времена је потребно да се прилагоди и постане кључни играч тима из Торина.

Аргентински фудбалер је до сада био стартер у само две утакмице од пет колико је Јувентус одиграо у свим такмичењима, ипак Мората сматра да ће Дибала доказати свој квалитет.

Не очекујемо да Дибала буде одмах наш кључни играч и даћемо му простора да се развије. Веома смо задовољни са њим и он је прави шампион. Не можемо очекивати да одмах буде достојна замена за Тевеза, рекао је Марота за Тутоспорт.

Дибала је овог лета из Палерма прешао у Јувентус и потписао петгодишњи уговор вредан 32 милиона евра.

Током три сезоне у сициљанском клубу млади нападач забележио је 94 наступа и постигао 21 гол.

12.50 - Извршни директор Бајерна Карл-Хајнц Румениге потврдио је да је клуб понудио сјајан нови уговор Пепу Гвардиоли и каже да је уверен да ће шпански стручњак прихватити понуду.

Гвардиоли уговор са Бајерном истиче на крају сезоне и до сада је велико интересовање за његове услуге показао Манчестер Сити. Ипак, Румениге сматра да ће бившем тренеру Барселоне бити тешко да одбије понуду Бавараца.

Оптимиста сам и мислим да ће Гвардиола продужити уговор са нама. Има сјајну понуду на столу, коју не може једноставно гурнути у страну. Имаћемо озбиљан разговор са Гвардиолом у наредним недељама, па ћемо видети шта ће се десити. Желим да поново освојимо Лигу шампиона, са Гвардиолом на челу, рекао је Румениге за Билд.

Откад је на клупи заменио Јупа Хајнкеса, Гвардиола је са немачким клубом освојио две титуле шампиона, Куп Немачке, Уефа Суперкуп и Фифа Светско клупско првенство.

Са Бајерном је до сада у две сезоне стизао до полуфинала Лиге шампиона, где су у две утакмице од његовог тима били бољи каснији освајачи најјачег клупског такмичења Реал Мадрид (5:0) и Барселона (5:3).

12.25 - Бивши помоћник министра за спорт Кине задужен за кошарку Сијао Тијан, уједно и потпредседник Међународне кошаркашке федерације оптужен је за корупцију, због чега је разрешен свих дужности у Кини.Тијан је и даље члан Централног борда ФИБА.

Дисциплинска комисија владајуће Комунистичке партије Кине саопштила је да је Сијао Тијан прекршио политичку дисциплину и правила. Како је наведено, Сиао је узимао мито и тражио је бенефиције за друге, док је супругу запослио. Владајућа партија у Кини одлучила је да конфискује Тијану сву незаконито стечену имовину и да случај и криминално гоњење препусти истражним органима.

Откако је преузео власт 2012, председник Кине Си Ђинпинг покренуо је широку кампању против корупције међу бирократама и владиним и државним службеницима. 

11.30 - Легендарни фудбалер Арсенала Тијери Анри изјавио је да ће се борба за титулу шампиона Енгелске водити између Манчестер Ситија и његовог бившег клуба.

Арсенал је минулог викенда поражен у градском дербију од Челсија (2:0) и заостаје пет бодова за првопласираним Манчестер Ситијем, али Анри сматра да предност није недостижна.

Мислим да ће Арсенал бити кандидат за титулу. Био бих забринут да је Сити победио Вест Хем, али није и то даје наду Арсеналу. Сви знамо да шта се све дешава у Премијер лиги и колико је неизвесно такмичење. Нико није могао да претпостави да ће Вест Хем да слави на Енфилду, Емиратима и Етихаду. Не знам да ли ће Арсенал бити шампион, али уз Сити може да бори за титулу, рекао је Анри за Скај Спорт.

Бивши француски репрезентативац је на тај начин из трке избацио актуелног шампиона Челси, који је очајно започео сезону, али и тренутно другопласирани Манчестер Јунајтед.

Анри је најбољи стрелац у историји Арсенала са 228 голова на 376 утакмица, где је својевремено стекао статус једног од најбољих нападача Европе.

Играо је још за Монако, Јувентус, Барселону и Ред Бул Њукорк, после чега је крајем 2014. године завршио каријеру.

За репрезентацију Француске одиграо је 123 утакмице и дао 51 гол. 

10.30 - Српски фудбалер Милош Трифуновић потписао је уговор са Њукасл Џетсом, пренео је аустралијски радио СБС.Овај 30-годишњи нападач, некадашњи играч Црвене звезде, казао је да је пре доласка у Аустралију разговарао са српским фудбалерима Енвером Аливодићем, Милошем Трифуновићем и Милошем Нинковићем, који наступају у тој земљи.

Долазак у Аустралију доживљавам као велики изазов. Изузетно сам мотивисан да се представим овдашњој публици у најбољем светлу. Рекли су ми много тога о свему у вези с Аустралијом, о лиги, играчима, стадионима... Све што сам чуо од њих утицало је на моју одлуку да дођем у Њукасл и А лигу, казао је Трифуновић.

Трифуновић је током каријере наступао за бројне клубове у Србији, Узбекистану, Кини и Казахстану, а сезону је почео у Радничком из Ниша, за који је дао два гола на седам утакмица.

10.00 - Швајцарски истражни органи затражили су од Међународне фудбалске федерације приступ електронској пошти генералног секретара те организације Жеромеа Валкеа, суспендованог прошле недеље због сумње да је нелегално продавао карте за Мундијал у Бразилу 2014. Валке (54) осумњичен да је продавао улазнице по ценама вишим од номиналних, разрешен је свих дужности које обавља у ФИФА док траје истрага.

Потпуно ћемо сарађивати са властима, рекао је портпарол ФИФА, а пренео је Би-Би-Си.

Валке је иначе, демантовао умешаност у нелегалну продају карата, рекавши да су те оптужбе "исфабриковане". ФИФА је у центру коруопционашког скандала од краја маја када су у циришком хотелу ухапсена седморица високих званичника те организације. Амерички правосудни органи оптужили су их за корупцију и рекетирање. Председник ФИФА Сеп Блатер најавио је у јуну да ће поднети оставку, само два дана пошто је пети пут изабран на ту функцију.

Швајцарско тужилаштвио саоопштило је прошле недеље да је обавило претрес кућа у западној Швајцарској и да је конфисковало неке апартмане у Алпима, који су можда коришћени за прање новца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи