Читај ми!

Преминуо легенда бејзбола Јоги Бера

Чувени бејзбол играч Јоги Бера преселио се у легенду у 90. години, саопштио је његов некадашњи клуб Њујорк јенкис. Бера, члан Куће славних, преминуо је природном смрћу у свом дому у Њу Џерсију.

Својом игром и животном причом Лоренс Петер Јоги Бера је исписао јединствене странице спорта и бејзбола.

Целу професионалну играчку каријеру, дугу 19 година, провео је у Њујорк јенкијима и поставио читав низ и данас недостижних рекорда. Са тимом из Њујорка освојио је 14 светских серија, током 18 сезона у Њујорку. Један је од четворице играча који су чак три пута бирани за најкориснијег играча лиге, а петнаест пута је играо у утакмици свих звезда. По окончању каријере његов дрес са бројем 8 више нико не носи у тиму Јенкија, а Јоги Бера је добио место у кући славних.

После играчке каријере Бера је уз свој клуб остао и као тренер и управник остваривши још невероватније резултате - чак 13 шампионских прстенова на 21. првенству.

Надимак Јоги добио је због чудног начина изражавања на почетку каријере, јер је због недовољног образовања и познавања језика користио таутолошке изразе попут "није готово док није готово".Из сличних изјава настала је чак и неформална збирка изрека под називом "Јогизми".

Јоги Бера је током 90 година живота био легенда спорта и бејзбола, а онда се преселио у легендарна сећања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи