Спортски дан

Галијани: Бака подсећа на Шевченка

Карлос Бака подсећа на Андрија Шевченка, каже Адријано Галијани. Жреб Дејвис купа у среду у Сантјагу, Србија чека ривала. Андре Шуберт привремени тренер Менхенгладбаха. Ноа именован за селектора Дејвис куп тима Француске. Бељарин: Одлзак из Барсе у Арсенал прави потез. Лајовић освојио турнир у Бања Луци. Цветковић напустио Валенсију. Батон се повлачи из Формуле 1. Премијер Шпаније: Шпанији примат у кошарци, пошто нема више Југославије и СССР-а.

23.30 - Бивши тренер Милана и Интера, Бразилац Леонардо, верује да ће се оба та клуба борити за титулу, али је Рому оценио фаворитом за шампиона у италијанској Серији А ове сезоне.

"Интер и Милан су својим стартом дали важан сигнал о својој моћи, што је у целини добро за Серију А. Они ће се борити за титулу, када пронађете свој ритам шансе су повећане.

Јувентус се вратио, не заборављамо колико трофеја је тај клуб освојио последњих година. Сада не видим велику разлику између та три клуба, једино сматрам да је Рома мало јача од њих", рекао је Леонардо, а преноси Скај Италија.

22.55 - Фудбалер Јувентуса Марио Манџукић паузираће око три недеље због повреде, објавио је актуелни првак Италије.

Хрватски нападач повредио је бутни мишић на јучерашњој утакмици у гостима против Ђенове, коју је Јувентус добио са 2:0 постигавши прву победу ове сезоне у Серији А.

На истом мечу и други нападач торинских црно-белих, Алваро Мората, морао је ван терена због болова у трбуху, али је утврђено да он није озбиљније повређен.

Одсуство Манџукића донеће проблеме тренеру Јувентуса Масимилијану Алегрију пошто ће пропустити утакмицу Лиге шампиона 30. септембра у Торину против Севиље.

Манџукић највероватније неће моћи да игра ни за репрезентацију Хрватске 10. октобра против Бугарске, у кључној утакмици квалификација за првенство Европе.

22.20 - Металац је поражен у Ваљеву од мађарског првака Солнока са 75:76 (15:22, 19:19, 19:13, 22:22) у пријатељској утакмици пред почетак такмичења у АБА лиги, која стартује 1. октобра.

Најефикаснији у Металцу били су Кутлешић и Јошило са по 10, Малешевић 12 и Мајсторовић са 11 поена, а код Солнока двоцифрен учинак имали су Крафт 13, Борисов 11 и Милошевић 18 поена.

Тренер ваљевских кошаркаша Владимир Ђокић оценио је после утакмице како Металцу недостају повређени Ракићевић, као и искусни Бакић и Оташевић, који раде по посебном програму после залечених озледа.

Ваљевци у среду, у Београду, имају генералну пробу пред почетак АБА лиге и стартну утакмицу са Партизаном, 2. октобра, са турским шампионом Каршијаком.

21.40 - Легенда француског тениса Јаник Ноа именован је за селектора националне Дејвис куп репрезентације, трећи пут у каријери.

Култни 55. годишњак и последњи Француз који је освојио Ролан Гарос 1983. године предводио је "триколоре" до освајања Дејвис купа 1991. и 1996, а дужност ће преузети од Арноа Клемона, отпуштеног прошле недеље због лоших резултата.

Репрезентација Француске, која је ове године поражена у четвртфиналу од Велике Британије, последњи пут тријумфовала је у Дејвис купу 2001. године, а потом је изгубила три финала, 2002. од Русије, 2010. од Србије и 2014. од Швајцарске.

Ноа је такође био и селектор женског Фед куп тима Француске, којег је одвео до прве победе у том такмичењу 1997. године.
Имао је и запажену музичку каријеру, а отац је кошаркашке НБА звезде Жоакима Ное, који игра за Чикаго Булсе.

18.45 - На генералној скупштини Међународне тениске федерације (ИТФ) у среду у чилеанској престоници Сантјагу биће одржан жреб првог кола Дејвис купа за 2016. годину, па ће осам носилаца, међу којима је и Србија, сазнати ривале на старту такмичења.

Репрезентација Србије девету годину заредом учесник је Светске групе Дејвис купа, а на жребу у Сантјагу постављена је за седмог носиоца, пренео је Тениски савез Србије.

Носиоци су Велика Британија (1), Белгија (2), Чешка (3), Швајцарска (4), Француска (5), Аргентина (6), Србија (7) и Аустралија (8), а екипе које ће жребом бити додељене једном од носилаца су Канада, Хрватска, Немачка, Италија, Јапан, Казахстан, Пољска и САД.

Мечеви првог кола Дејвис купа за 2016. годину на програму су од 4. до 6. марта, а жреб парова биће одржан у среду у Сантјагу од 23 сата по средњеевропском времену.

17.00 - Селектор кадетске репрезнтације Немачке Андре Шуберт именован је за привременог тренера фудбалера Борусије Менхенгладбах.

Спортски директор Борусије Макс Еберл изјавио је да је Шуберт одмах прихватио да помогне клубу и додаје да се 44-годишњи тренер радујуе новим изазовима у каријери.

Досадашњи тренер Борусије Лусијен Фавре, који је екипу предводио од 2011. године поднео је синоћ оставку због лоших резултат на почетку сезоне.

Борусија је од почетка сезоне у седам такмичарских утакмица забележила шест пораза и један тријумф и то против Сент Паулија у Купу.

16.20 - Фудбалер Арсенала Хектор Бељерин рекао је да је дефинитивно донео праву одлуку када је одлучио да напусти Барселону и пресели се у Лондон где је добио шансу.

Бељерин је прошао академију Барселоне и затим као 16-годишњак потписао дугорочни уговор са Арсеналом.

Веома сам срећан и задовољан због одлуке које сам донео и мислим да се исплатило. Било је тешко напустити Барселону, али увек кажем шанса долази само једном. На теби је да је прихватиш или не. Ја сам је прихватио и веома сам задовољан. Не размишљам о одласку из Арсенала и срећан сам због шансе коју ми је клуб пружио, рекао је млади Шпанац за Скај Спорт.

Бељерин је ове сезоне постао "узданица" Арсена Венгера на позицији десног бека и поред велике конкуренције коју чини Француз Матије Дебиши.

Он је до сада уписао 32 наступа и два пута се уписао у листу стрелаца.
Са "тобџијама" је освојио један ФА куп и један Комјунити Шилд.

15.15 - Одбојкашка репрезентација Србије учествоваће од 25. до 27. септембра на турниру "Четири нације" у немачком Лудвигсбургу у оквиру припрема за Европско првенство у Бугарској и Италији, саопштио је Одбојкашки савез Србије.

Србија ће се у првом колу у петак од 17.00 састати са Словенијом, дан касније од 20.00 играће против Француске, а у последњем, трећем колу играће у недељу против домаћина Немачке од 17.00.

Изабраници Николе Грбића ће на Европском првенству, које се одржава од 9. до 18. октобра, играти у Групи Д са селекцијама Русије, Словачке и Финске.

14.30 - Српски тенисер Душан Лајовић освојио је прву титулу у каријери, пошто је у финалу челенџера у Бања Луци победио Румуна Виктора Ханескуа са 7:6 (7:5), 7:6 (7:5).

Меч је требало да буде одугран у недељу, али је одложен за данас због кише у Бања Луци.

Лајовић је на путу до титуле био бољи од Шпанаца Марка Гинера (6:3, 6:4) и Хаимеа Мунара (7:6, 6:4), Италијана Рикарда Белотија (6:3, 6:3) и Румуна Адријана Унгура (6:3, 6:4).

Челенџер у Бања Луци игран је за наградни фонд од 64.000 евра, а победнику је припао чек на 9.200 евра и 100 АТП бодова.

14.00 - Чланови шпанске кошаркашке репрезентације, нови шампиони Европе, примљени су као хероји у резиденцији премијера Маријана Рахоја, пренели су шпански медији.

Председник Кошаркашке федерације Шпаније ми је казао да је утакмица у финалу била најгледанија икада, а ја сам му рекао да је то било и полуфинале против Француске. Учинили сте срећнима све Шпанце. Ово је била наша медаља број 12. Од нас су успешнији били само Југославија и СССР, али пошто оне више не постоје, сада нико није изнад нас, рекао је Рахој, а преноси Ас.

Он је истакао да је златна медаља освојена захваљујући труду, пожртвовању, таленту и вери.

"Учинили сте нешто што је изузетно тешко - учинили сте срећнима многе људе, а нисте тразили ништа заузврат", рекао је Рахој.

Шпанија је у недељу освојила треће европско злато у историји, победивши у финалу Литванију са 80:63.

Француска је у борби за бронзу победила Србију са 81:68.

13.30 - Потпредседник Милана Адријано Галијани рекао је да га Карлос Бака игром подсећа на некадашњег голгетера клуба са Сан Сира Андрија Шевченка.

Бака је био најзаслужнији за другу победу Милана ове сезоне у Серији А, пошто је био двоструки стрелац против Палерма (3:2).

У одређеним тренуцима, а затим и код трећег гола који је постигао, Бака ме је подсетио на Шевченка. Кроз главу ми је прошао Шевченков гол против Роме, одлучујући за освајање Скудета у мају 2004. године, а затим и на Порто и Суперкуп 2003. године. Игром случаја, следећи дан ме је позвао баш Шевченко. Желео је да нас похвали и сложио се око поређења, рекао је Галијани за Газето дело Спорт.

Шевченко је током каријере наступао за Динамо из Кијева и Челси, док је дрес "росонера" носио осам сезона.

Легендарни Украјинац је за Милан уписао 322 утакмице, постигао 175 голова и освојио шампионат, Куп и Суперкуп Италије, као и Лигу шампиона и Уефа Суперкуп.

13.00 - Бивши кошаркаш Црвене звезде Александар Цветковић каријеру ипак неће наставити у Валенсији, саопштио је шпански клуб.

Цветковић је крајем августа дошао у Валенсију како би помогао екипи да тренира и спрема се за нову сезону.

Очекивало се да би 22-годишњи кошаркаш могао да се избори за уговор, али је нови тренер Педро Мартинез одлучио да се захвали српском плејмејкеру.

Цветковић је прошле сезоне наступао за скопски МЗТ за који је на утакмицама АБА лиге имао учинак од 8,7 поена и 4,1 асистенције.

12.00 - Возач Мекларена, Британац Џенсон Батон повући ће се на крају сезоне из Формуле један, преносе британски медији.

Како пише лист Дејли Мејл, Батон је после трке за Велику награду Сингапура и опсежних разговора са председником Мекларена Роном Денисом донео одлуку да се на крају сезоне повуче из Формуле 1.

Овај лист наводи да би 35-годишњи возач своју одлуку могао да саопшти већ предстојећег викенда на трци за Велику награду Јапана.

С друге стране, Батон је уочи трке за ВН Сингапура изјавио да је охрабрен напретком у разговорима са Меклареном око новог уговора и да нема интереса да вози за другу екипу наредне сезоне. Ипак, он је навео да има спољних фактора који утичу на преговоре.

Како наводе британски медији, Батона би у Мекларену наредне сезоне требало да замени његов прошлогодишњи тимски колега, Данац Кевин Магнусен.

Батон, који је с 19 година почео каријеру у Формули 1, 2009. је освојио шампионат, а током каријере одвезао је 278 трка, од чега је забележио 15 тријумфа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи