Читај ми!

Спортски дан

Јуниорке Србије пете на СП у Порторику

Женска јуниорска одбојкашка репрезентација Србије савладала Перу и заузела пето место на Светском првенству у Порторику. Белгијска тенисерка Јанина Викмајер освојила титулу у Токију.

14.30 - Ватерполисти Радничког из Крагујевца победили су Будву са 8:7 (1:3, 1:1, 2:2, 4:1) на крају квалификационог турнира за Лигу шампиона у Хановеру.

Крагујевчани нису успели да се домогну елитног клупског такмичења, пошто су предходно убедљиво поражени од Хановера (14:7) и Солнока (21:2).

Најефикаснији у екипи Радничког били су Јоксимовић и Мартинић са по два гола.

Србију ће у наступајућој сезони у Лиги шампиона представљати само Партизан.

14.00 - Српска атлетичарка Оливера Јевтић победница је деветог полумаратона у Сарајеву, пренела је агенција Фена.

Јевтићева је одбранила титулу освојену прошле године, пошто је тријумфовала у времену 1:14:30.

Друго место припало је Слађани Перуновић из Црне Горе (1:14:37), а треће Мађарица Сзабо Тунде (1:19:21).

У мушкој конкуренцији победио је Мађар Тамаш Нађи (1:06:38) испред Дарка Живановића из Србије (1:07:43) и Дарко Париповића из Хрватске (1:13:46).

У обе трке учествовало је око 1.300 такмичара из више од 30 земаља.

12.30 - Тренер кошаркаша Мега Лекса Дејан Милојевић рекао је да његов тим има доста проблема са повредама, али да ће упркос томе покушати да пружи што бољи отпор Каршијаки.

Ивановић није играо у последњој пријатељској утакмици против Фрибурга у ССвајцарској, а неће играти ни против Каршијаке. Одсустоваће и млади Француз Каба. Радићемо на томе да се Самарџиски што пре уклопи и уведе у тим пошто је пропустио припреме са екипом. Трудићемо се да пружимо што бољи отпор турском прваку и да добром игром заслужимо поверење публике у Сремској Митровици како би у што већем броју долазила на наше утакмице у АБА лиги, рекао је Милојевић.

Увертира за меч са Каршијаком биће промоција тима за нову сезону која ће почети у 11.30 на централном градском тргу.

Утакмица Мега Лекс - Каршијака биће одиграна у уторак, 22. септембра, од 20 сати у Спортској дворани Пинки у Сремској Митровици.

10.40 - Белгијска тенисерка Јанина Викмајер освојила јеВТА турнир у Токију, пошто је данас у финалу победила Магду Линет из Пољске са 2:1, по сетовима 4:6, 6:3, 6:3.

Викмајер је до четврте титуле у каријери, а прве после више од пет година, дошла након два сата и 10 минута игре. Турнир у Јапану игран је за наградни фонд од 250.000 долара.

09.00 - Женска јуниорска одбојкашка репрезентација Србије заузела је пето место на Светском првенству у Порторику, пошто је касно синоћ победила Перу са 3:1 (18:25, 26:24, 25:23 и 25:23). Титулу првака освојила је селекција Доминиканске Републике, која је у финалу победила Бразил са 3:2, док је у мечу за треће место Италија била боља од Јапана са 3:0.

Најефикаснија у српском тиму била је Сара Лозо са 19 поена, Бојана Миленковић освојила је 17, а Маја Алексић 16 поена. Изабранице Маријане Боричић на најлепши начин завршиле су шампионат у Порторику и реванширале се противнику за пораз на старту турнира.

Српска одбојкашица Маја Алексић проглашена је за најбољег блокера, док је Бојана Миленковић најбољи примач Светског јуниорског првенства у Порторику. За најбољу играчицу првенства (МВП) изабрана је примач Доминиканске Републике Брајелин Матринес.

Поред Мартинес, Алексићеве и Миленковићеве, у идеалном тиму СП нашле су се Италијанка Ана Данези (средњи блокер), Јапанка Мисаки Шираи (техничар), Бразилка Лорен ЗЗералод (коректор) и Бугарка ЗЗана Тодорова (либеро). 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи